Gündem E-Bordro Sorgulama İşlemi İle Maaş Bordrosu Görüntüleme

E-Bordro Sorgulama İşlemi İle Maaş Bordrosu Görüntüleme

03.07.2015 - 10:17 | Son Güncellenme:

E-Bordro sistemi ile memur maaşlarınıza kolayca ulaşabilirsiniz. E-Bordro sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve E-Bordro sorgulama sistemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

E-Bordro Sorgulama İşlemi İle Maaş Bordrosu Görüntüleme

Kamuda memur olarak çalışmakta ve ay sonunda yatacak olan maaşınız hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız E-Bordro uygulamasından yararlanabilirsiniz. E-Bordro uygulaması ile birlikte sizde aylık maaş tutarınız hakkında brüt ve net maaş olarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu uygulama ile birlikte artık sizde maaşınızda meydana gelen kesinti ya da eklemeler hakkında bilgi sahibi olabilir ve bu tür gelir ve giderleri tek bir kalem altında görebilirsiniz. Maliye Bakanlığı bünyesinde geliştirilen ve hizmete konulan E-Bordro uygulaması ile birlikte artık sizde maaşınızda meydana gelen gelir vergisi kesinitisi ya da sendikal ödemeler hakkında bilgi sahibi olabilir ve yatan net maaşınızı öğrenebilirsiniz. Sizde E-Bordro hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız sistemin sizden isteği bilgileri ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. Sistemin sizden istedeği bilgiler ise TC kimlik numaranız, memuriyet sicil numaranız ve emekli sicil numaranızdır. Bu bilgileri sisteme girdikten sonra sizde E-Bordro uygulamasından yararlanabilirsiniz. Ayrıca hangi ay ve dönemin bordrosunu görüntülemek istiyorsanız yıl ve ay yazan yerlerde bordrosunu görmek istediğiniz ay ve yılı belirlemeniz yeterli olacaktır. Yukarıda yazılan işlemleri www.ebordro.muhasebat.gov.tr adresine girerek yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Gelişen teknoloji ile birlikte artık bir çok işlemi sanal ortamda yapabilmekteyiz. Bu gelişmelere kayıtsız kalmak istemeyen devlet ise personelleri için E-Bordro uygulamasını geliştirmiştir. Bu uygulama ile birlikte artık memurlar ay sonunda alacakları maaşları hakkında bilgi sahibi olabilmektedir. Maaşınız da ay içinde yapılmış olan gelir vergisi vb. kesintileri ya da sendikalar tarafında yapılan ödemeleri görebilirsiniz. E-Bordro uygulaması ile sizde maaşınızda meydana gelecek olan yanlışlıkların farkına çabuk bir şekilde varıp bu yanlışlıkların düzeltilmesi için gerekli önlemleri alma imkanına sahipsiniz. Tek yapmanız gereken ww.ebordro.muhasebat.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır. Bu adrese giriş yaptıktan sonra açılacak olan sayfa da TC kimlik numaranızı, memuriyet sicil numaranızı ve emekli sicil numaranızı ilgili alanlara girip daha sonra sorgulama yapmak istediğiniz ay ve yılı şeçerek maaş bordronuzu görüntüleyebilir ve maaşınızda meydana gelen kesinti ve eklemeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Görüldüğü gibi E-Bordro uygulaması ile sizde maaşınız hakkında her türlü bilgiye ulaşabilir ve yapılana yanlış ödeme ya da kesintiler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.