Gündem E-bordro uygulaması nasıl kullanılıyor?

E-bordro uygulaması nasıl kullanılıyor?

04.07.2016 - 08:21 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmeti ile maaşınıza dair tüm detayları öğrenebilirsiniz. E-bordro hizmeti devlet memurları adına geliştirilmiş kullanışlı bir uygulamadır. E-bordro hizmetinden bir diğer devlet sorgulama platformu olan E-devlet üzerinden yararlanılabiliyor.

E-bordro uygulaması nasıl kullanılıyor

İnsanlar belirli bir yaşa geldiklerinde çalışma hayatına atılmaktadırlar. Çünkü bu çalışma hayatı kişilerin yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan maddi desteği sağlamak amacı için oldukça gerekli bir işlemdir. Kimi insan kendi iş kolu üzerinde varlık gösterirken kimi insan da herhangi bir kişinin yanında işe girerek iş hayatı üzerinde varlık göstermektedir. İş hayatına girdikten sonra kişiler ihtiyaçlarını karşılamak için yada bir başka iş üzerinde yatırım yapmak için banka kuruluşları üzerinden yada bir başka kurum üzerinden para tahsilatı yapmaya çalışmaktadır. Bu işlem için banka kuruluşları e Bordro adı altında bir belgeyi kredi veya maddi destek isteyen kişiden talep etmektedir. Çünkü e Bordro belgesi kişinin aylık gelirinin brüt ve net olarak resmi evraka dökülmüş halidir ve banka veya bir başka kuruluş hizmet isteyen kişiden bu belge doğrultusunda hizmet verme yada hizmet vermeme konusunda bilgi sahibi olmaktadır.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

e Bordro sorgulama işlemi için eski şartlar altında iş yerinin muhasebecisi yada direkt olarak iş yeri ile iletişime geçerek hizmet almanız gerekmekteydi. Gelişen teknoloji ve internet sektörü sayesinde e Bordro işlemi de sanal ortam üzerine dökülmüştür. Online platform üzerinden e Bordro sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için yapmanız gereken basit bir işlem vardır. Devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemine giriş yaparak tüm kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerine ulaşma imkanınınız vardır. Bu sayede e Devlet platformu kişilere kolaylık sağlayarak basit bir şekilde online platformlar üzerinden resmi işlemleri gerçekleştirme imkanını vatandaşlarımıza sunmaktadır. e Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için öncelikli olarak bir e Devlet hesabınızın olması gerekmektedir. Bu e Devlet hesabı yada üyeliği için ilk olarak yapmanız gereken işlem herhangi bir PTT şubesine kimlik belgeniz ile giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği oluşturmak istediğiniz belirtmek şeklinde olmalıdır. Bu basit işlemin ardında vezne görevlisi size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verecektir. Almış olduğunuz şifre ve T.C. kimlik numaranız ile e Devlet platformuna giriş yapma imkanına sahipsiniz. Sisteme ilk defa giriş yaptığınızda e Devlet sistemi sizden kişisel kimlik bilgilerinizi doldurmanızı ve almış olduğunuz şifreyi kendi belirlediğiniz bir şifre ile değiştirmenizi isteyecektir. Bu işlemlerin de ardından e Devlet üyeliğiniz tamamlanmış olup resmi işlemleriniz için kullanıma hazır hale gelecektir.

Haberin Devamı

e Devlet üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de e Bordro sorgulama işlemidir. e Bordro sorgulama işlemi için iş yeriniz ile iletişime geçmeye gerek kalmadan basit bir şekilde e Bordro sorgulama işleminizi yapma şansına sahipsiniz. e Devlet sistemine giriş yaptığınızda sayfa üzerinde bulunan arama sekmesine e Bordro yazmanız halinde önünüze çıkan sayfa üzerinden e Bordro sorgulama işleminizi basit bir şekilde gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. Sizde e Bordro sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız hemen e Devlet sistemine giriş yapınız.