Gündem E-Devlet girişi nasıl yapılır?

E-Devlet girişi nasıl yapılır?

12.06.2018 - 12:02 | Son Güncellenme:

Vatandaşların ihtiyacı olduğu hizmetlere kolaylıkla ulaşabilmesi artık mümkün. E-devlet sistemi teknolojiyle resmi kurumların verdiği hizmetleri bir araya getirdi. Sistemdeki birkaç tıkla vatandaşların ulaşabilecekleri hizmetlere gün geçtikçe yenisi ekleniyor. E-devlet yaklaşık 35 milyon kullanıcısıyla birlikte 7/24 online bir şekilde hizmet vermektedir.

E-Devlet girişi nasıl yapılır

E-devlet bünyesinde 2500'den fala hizmet barındırıyor. Bu hizmetlerden bazıları SGK hizmet dökümü, öğrenci belgesi alma, diploma belgesi alma, trafik cezası sorgulamadır. Bunlara benzer daha pek çok hizmet sayesinde artık vatandaş resmi kurumlar önünde uzun kuyruklarda beklemiyor. Bu resmi kurumlar kimi zaman şehir merkezinden uzak olduğu için sadece vakit kaybı değil vatandaşın ulaşım sıkıntısı çekmesine neden oluyordu. Tüm resmi kurumların E-devlet çatısı altında birleşerek resmi kurumların da daha kaliteli hizmet vermeleri sağlandı.

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-devlet sisteminde yer alan hizmetlerden yararlanmak için öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekir. Bunun için turkıye.gov.tr adresine ulaşarak resmi e-devlet sistemini ziyaret edebilirsiniz. E-devlet sistemine giriş yapabilmek için birden fazla seçenek vardır. T.C kimlik kartı, internet bankacılığı , e-devlet şifresi, e-imza gibi seçeneklerden herhangi birini tercih ederek sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra en üst kısımda yer alan e-Hizmetler menüsünden dilediğiniz hizmeti veren kurumun üzerine tıklayabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-devlet şifreniz yok ise en yakın PTT şubesine giderek başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru yaptığınız gün içerisinde e-devlet şifrenizi alabilmeniz mümkündür. E-devlet şifresi almak için yetkililere verdiğiniz bilgilerin doğruluğu yapacağınız işlemlerin doğruluğu için önemlidir. Eksiksiz bir şekilde sisteme giriş yapabilmek için bu bilgilerin doğruluğundan emin olun. Şubeden aldığınız şifreyi başkasıyla paylaşmamanız da güvenliğiniz için çok önemlidir.

Eğer e-devlet şifreniz var ancak unutmuşsanız bunun için yine turkıye.gov.tr adresine girerek yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Sisteme kayılı olan cep telefonu numaranıza gelen SMS ile bu işlemi tamamlayabilirsiniz. Fakat sisteme kayıtlı bir cep telefonunuz yoksa bunun için yine en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekebilir. Yeni şifre alırken ödeyeceğiniz ücret 4 TL'dir. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme cep telefonu numaranızı kaydetmeyi unutmayın.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

E-devlet sistemi geniş bir hizmet yelpazesine sahiptir. Genelde en sık yapılan işlemlerin başında sorgulama işlemleri geliyor. Trafik cezası sorgulama, SGK sorgulama işlemleri en çok tercih edilen hizmetlerdir. Bunun yanı sıra resmi bazı evraklara da buradan ulaşabilirsiniz. Çalışanların sıklıkla ihtiyaç duyduğu SGK hizmet dökümü belgesini barkodlu bir şekilde alarak resmiyet kazandırabilirsiniz. Aynı şekilde diploma belgesini de buradan resmi bir nitelikte alabilmeniz mümkün.