Gündem E-Devlet ile vergi borcu sorgulama işlemi

E-Devlet ile vergi borcu sorgulama işlemi

08.10.2016 - 11:17 | Son Güncellenme:

Pek çok resmi işlemlerimizi yapmamıza yardımcı olan E-Devlet sistemi üzerinden vergi borcu sorgulama işlemini de kolayca yapmamızı sağlıyor. Sadece tek bir şifre ile E-Devlet sistemine girebilir, vergi borcu sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. İşte vergi borcu sorgulama işlemi hakkında tüm detaylar bu haberimizde!

E-Devlet ile vergi borcu sorgulama işlemi

Her kişinin en önemli vatandaşlık görevlerinden biri olan vergi sayesinde ülkenin ekonomisine katkıda bulunulmaktadır. Bu vergi sayesinde aldığımız ürünlerin kalitesi artmakta ve vatandaşların daha da refah bir düzeyde yaşamları için kullanılmaktadır. Tükettiğimiz ya da kullandığımız her ürüne, satın alma işlemi sırasında katma değer vergisi olarak adlandırılan bir vergi ödemekteyiz. Fakat arsa, ev, arazi, dükkan, araç satın alırken katma değer vergisinin yanı sıra her yıl düzenli olarak ödememiz gereken bir vergi türü vardır. Dört yılda bir açıklanan beyannamelere göre değişen bu vergi miktarları dönem dönem artar ya da azalır. Bu miktarları öğrenmek vatandaşların en büyük hakkıdır. Bunu takip etmek amacı ile devletin sunduğu ücretsiz bir hizmet vardır. Ya da örneğin ikinci bir araba alıyorsunuz alacağınız arabanın sahibinin söyledikleri sizleri pek ikna etmedi. Eskiden kalma vergi borcunun olup olmadığı hakkında tereddütte kaldınız. Bu işlem içinde kullanacağınız bu hizmet sayesinde alışverişlerinizi alım satım işlerinizi gönül rahatlığıyla yapabileceğinizi umuyoruz.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet erişiminin olduğu her yerden kolayca akıllı cep telefonlarından veya bilgisayarlardan giriş yapabileceğiniz, devletin siz değerli vatandaşları için tüm resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek adına ve vergi borcu sorgulama işlemi için kurduğu bu sisteme giriş yapmak için öncelikle E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Vergi borç sorgulama işlemi için alacağınız bu E-Devlet şifresini resmi her işleminizi online olarak gerçekleştirmek için de kullanabilirsiniz. Ve alacağınız bu şifreyi ömür boyu kullanabilirsiniz.

E-Devlet şifresini almak için öncelikle sizlere en yakın PTT şubesine gidin ve yetkililerin sizlere vereceği formu eksiksiz bir şekilde doldurun. Bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmanızın önemi oldukça büyüktür. Çünkü sistem size dair bilgileri otomatik olarak tanımlaması ve her sisteme girişinizde sizlerden bu bilgileri tekrar tekrar istememek ve zamandan kazanmak adına önemlidir. Eksiksiz bir şekilde doldurduğunuzdan emin olduğunuz formu teslim edin. Ve teslim ettikten sonra başvurduğunuz gün içerisinde E-D şifrenizi edinebilirsiniz.

Haberin Devamı

Online işlemler için gerekli olacak olan ve ömür boyu kullanacağınız bu şifrenin bedeli 2 TL’ dir. Daha sonra aldığınız bu şifre ile E-Devlet resmi web sitesine giriş yapın. Daha sonra önünüze açılacak sayfada sizlerden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler ise T.C kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizdir. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde uygun boşluklara doldurun. Bu bilgileri doğru bir şekilde doldurmanız vergi borcu sorgulama işleminizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Daha sonra vergi borcu sorgulama işlemine en uygun başlığa tıklayın. Ve burada vergi borcu sorgulama için sizden istenilen bilgileri girin. Vergi borcu sorgulama işlemini online olarak gerçekleştirmek işte bu kadar pratik ve hızlıdır. Vergi borcu Sorgulama işlemi için E-Devlet sistemini 7/24 kullanabilirsiniz.