Gündem E-devlet kapısı yardımıyla hangi sorgulamaları yapabilirim?

E-devlet kapısı yardımıyla hangi sorgulamaları yapabilirim?

03.10.2016 - 09:28 | Son Güncellenme:

E-devlet sistemi online olarak kullanılabilen bir hizmet alanıdır. E-devlet sayesinde resmi işlemlerinizi online olarak sadece bir kaç tık ile e-devlet şifresi yardımıyla gerçekleştirebilmeniz artık daha kolay hale geldi.

E-devlet kapısı yardımıyla hangi sorgulamaları yapabilirim

Günlük hayatın temposundan zaman zaman yapmamız gereken resmi işlemler aksayabilir. Gerek iş temposu gerek hayatın getirmiş olduğu stresten dolayı resmi kurumlara gidip saatlerce kuyruklarda bekleyip bir işi halletmek oldukça zor olabilir. Gelişen teknoloji artık hayatımızın her alanında yer almaktadır. Yediden yetmişe hemen hemen her vatandaşın elinde bir akıllı cep telefonu bulunmaktadır. Bu akıllı cep telefonları hayatımızı kolaylaştıran önemli buluşlardan biridir. Artık araç olarak kullanılmanın dışında amaç olarak da gelişen teknolojinin hayatımıza sunduğu her nimetinden faydalanmaktayız. Devlette gelişen bu teknolojiye kayıtsız kalmayarak vatandaşların zaman bulamadığı işlemleri gerçekleştirmesi adına oldukça yararlı bir sistem geliştirdi.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-devlet sistemi olan bu sistem sayesinde artık hiç bir kuruma gitmeye gerek kalmadan resmi önemli işlemlerinizi e-devlet üzerinden online olarak gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet siz değerli vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunulmaktadır. Aldığınız cep telefonlarını sorgulatmaktan tutun da vergi borcu sorgulamaya kadar bir çok işlemi içerisinde barındırmaktadır. E-devlet sadece sorgulamaları değil aynı zamanda da kayıt yaptırmak istediğiniz okullara da kayıtlarınızı yapabilmekte aynı zamanda bazı ödeme işlemleri ile de hayatınızı kolaylaştırmaktadır. Önceden bir kuruma gitmek için önce kurumun adres bilgilerine ulaşmak zorundaydınız. Ve büyük şehirlerde yaşayanlar için bu adres bilgilerini kullanarak kuruma ulaşmak oldukça zor olmaktaydı. Ulaşımınızı zor sağladığınız bu kuruma gittiğinizde ise sizleri kurumun kapısına kadar uzanan uzun kuyruklar beklemekteydi .Bu kuyruklarda beklediğinizde bazen sıra size gelmeden kurumun resmi mesai saatleri de bitebilmekteydi. Bu ve bunun gibi problemleri ortadan kaldırmak için e-devlet sistemi geliştirildi. Artık e-devlet sistemi üzerinden hiç bir kuruma gitmeye gerek kalmadan hiç bir sırada beklemenize gerek duymadan işlemlerinizi sadece bir kaç dakika içerisinde halledebileceksiniz. E-devlet sistemini kullanabilmek için ise bir e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Bu e-devlet şifresini de almak oldukça pratik ve kolaydır. e-devlet şifresini edinmek yaşamakta olduğunuz ilde sizlere en yakın PTT şubelerine gidip başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Ptt şubelerine e-devlet şifresi almak üzere başvurduğunuzda yetkililer sizlere bir form vereceklerdir. Bu formu eksiksiz doldurmanız yapacağınız işlemin doğruluğunu artıracağından oldukça önemlidir. Bu formdaki bilgileri eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olup formu yetkililere teslim ettiğinizde sizlere başvurduğunuz gün içerisinde 2 TL karşılığında bir e-devlet şifresi verilecektir. Bu e-devlet şifresi ile beraber resmi e-devlet web sayfasını ziyaret ediniz. Daha sonrasında ise sayfanın sağ üst köşesinde sisteme giriş butonuna tıklayın. Karşınıza yenilenerek açılacak olan sayfada sizlerden bazı bilgileriniz istenecektir. Bu bilgiler sistemin sizleri tanıyabilmesine ve işlemlerinizi kolaylaştırabilmeye yaramaktadır. Bu bilgiler ise kimliğinizin ön kısmında bulunan T.C kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizdir. Bu bilgileri uygun boşluklara doğru bir şekilde yazın ve sistemin sizleri tanıyabilmesine onay vermek için kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Buradan ise tüm resmi işlemleri online olarak gerçekleştirebilmeniz artık mümkündür