Gündem E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır? E-Devlet Girişi

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır? E-Devlet Girişi

03.06.2015 - 11:08 | Son Güncellenme:

E-Devlet şifresi alarak E-Devlet hizmetlerine kolayca erişebilirsiniz. E-Devlet sistemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizden alabilirsiniz.

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır E-Devlet Girişi

Kamu kurumları internet teknolojisini en aktif şekilde kullanırken, bu online kamu hizmetlerine kolay bir şekilde erişim sağlayabilmede vatandaşlara e-Devlet sistemi hizmet veriyor. Dijital dünyada kamu kurumlarınca hizmete açılan tüm online kamu hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getiren sanal devlet portalı üzerinde en güvenli ve en hızlı şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilme fırsatı vatandaşlara sunuluyor. Son yıllarda tüm dünyada kamu kurumlarınca bireysel alanda en etkin şekilde kullanılmakta olan internet teknolojisinin kamu hizmetlerinde de en aktif şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte vatandaşın bu alanda da modern dünya standartlarından faydalanabilmesi sağlanabiliyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kamu kurumları tarafından gelişen internet teknolojisi, vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanılıyor ki böylelikle vatandaş artık internet kolaylığında kamu kurumları ile olan pek çok resmi işlemini gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet teknolojisinin yaşamın her alanında vatandaşlara sağlamakta olduğu önemli kolaylıklar ve yeni nesil fırsatlar, kamu kurumlarının interneti en etkin şekilde kullanması ile birlikte kamu hizmetlerinde de vatandaşlara sunulurken, sanal devlet portalı 2008 yılından bu yana dijital platformda hizmete açılan tüm online kamu hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getiriyor. Özellikle de vatandaşların dijital platform üzerinde kamu kurumları tarafından açılan online hizmet uygulamalarına nereden ulaşacağı konusunda sorun yaşaması ve hatta bu online hizmet uygulamalarından pek çoğu zaman haberdar olamaması dolayısı ile online kamu hizmetlerinin sağladığı fırsatlardan tam manası ile yararlanılamıyordu. Bu sebep ile Başbakanlık tarafından dijital platformda vatandaşın hizmetine açılan e-Devlet portalı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde geliştirildi ve vatandaşın hizmetine açıldı.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan tüm kamu hizmetlerini tek bir platform üzerinde bir araya getiren e-Devlet portalı ile vatandaşa sunulan daha pek çok önemli avantaj bulunuyor. Özellikle de kamu kurumlarının dijital platform üzerinde yer alan online hizmetlerinden vatandaşın daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde yararlanabilmeleri sağlanabiliyor. Sanal devlet hizmetlerinden güvenli bir platform üzerinde yararlanabilmek için vatandaşın e-Devlet portalı girişi yapmaları son derece büyük bir önem arz ediyor. Özellikle de kamu kurumlarının online hizmetlerinde yasal geçerliliğin bulunuyor olması ve buna ek olarak sanal devlet portalı içerisinde vatandaşın kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve adres bilgileri gibi son derece önemli bilgilerin yer almasından dolayı kesinlikle yüksek güvenliğin sağlanması dijital platform üzerinde son derece büyük bir önem arz ediyor.

Dijital platform üzerinde Başbakanlık tarafından hizmete açılan e-Devlet sistemine giriş işlemleri sadece 4 farklı yöntem ile turkiye.gov.tr adresindeki sisteme giriş sayfasından gerçekleştirilebiliyor. Vatandaş sanal devlet platformunun sisteme giriş ekranı içerisinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Vatandaşlar sisteme giriş esnasında kullanabildikleri e-Devlet şifresi alımlarının her PTT şubesinden cüzi bir ücret karşılığında yapabiliyor. Mobil imza GSM şirketlerine yapılan bireysel başvurular ile alınırken, elektronik imza Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylanan Elektronik Sertifika Sağlayıcıları aracılığı ile alınabiliyor. Bu farklı güvenlikli giriş işlemlerini kolay bir şekilde temin eden vatandaşlar, internette yer alan bu sanal devlet platformu üzerinde yer alan tüm hizmetlerden yararlanabilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde vatandaşın daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde kamu kurumları ile olan işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan e-Devlet portalı içerisinde kullanıcı olarak yer alabilmek için 18 yaşını geçmiş ve Türk vatandaşı olmak gerekiyor. 2008 yılında dijital platform üzerinde hizmete açılan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi özellikle de vatandaşın daha güvenli ve daha hızlı şekilde internete erişim sağlayabildiği her alanda kamu işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olurken 22 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştır. Günümüzde dijital devlet platformu içerisinde vatandaşa aktif olarak hizmet vermekte olan 183 devlet kurumu ve her geçen gün sayısal yönden artış gösteren 1203 online kamu hizmeti bulunuyor. Bu online hizmetler aracılığı ile sigorta mükellefleri tüm işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüzde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.