Gündem E-Devlet Sisteme Giriş ve Edevlet Şifresi Nasıl Alınır?

E-Devlet Sisteme Giriş ve Edevlet Şifresi Nasıl Alınır?

01.06.2015 - 12:18 | Son Güncellenme:

E-Devlet şifresi alarak tüm E-Devlet uygulamalarını kolayca kullanabilirsiniz. Bu haberimizde E-Devlet şifresi nasıl alınır ve E-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır tümsorularınızın yanıtını haberimizde!

E-Devlet Sisteme Giriş ve Edevlet Şifresi Nasıl Alınır

Kamu hizmetlerinde internet teknolojisinin en etkin şekilde kullanılıyor olması ile birlikte artık vatandaş kamu hizmetlerinde daha hızlı ve daha modern standartlardan yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Sanal platform üzerinde yer alan e-Devlet portalı üzerinden son derece pratik bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin kamu hizmetlerinde en etkin şekilde kullanılmakta olduğu bugünlerde vatandaş, son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her alanda kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında kamu kurumları tarafından internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor. Dijital teknolojinin dünyanın her yerinde kamu kurumları tarafından en etkin şekilde kullanılıyor olması ve vatandaşa bu alanda oldukça önemli avantajlar sunulabiliyor olması nedeni ile Türkiye’de de kamu kurumları tarafından gelişen internet teknolojisi, vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanılmaya devam ediliyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmetleri bu alanda vatandaşa önemli ayrıcalıklar sunuyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmetlerine vatandaşın son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilmesi amacı ile 2008 yılında kamu kurumlarının dijital hizmetlerini tek bir çatı altında toplamak üzere e-Devlet sanal portalı hizmete açıldı. Vatandaşın internet üzerinde bulunan kamu hizmetlerinden en güvenli, en hızlı ve en kolay şekilde yararlanabilmesi amacı ile 2008 yılında Başbakanlık tarafından verilen yetki ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başlayan bu sanal devlet portalı, dijital dünyanın en güvenli kamu platformu olarak, vatandaşa internette güvenli kamu işlemi gerçekleştirebilme fırsatı sunuyor. Dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen bu sanal devlet platformunda vatandaşın kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, adres bilgileri gibi son derece önemli kişisel bilgileri yer alıyor. Ayrıca sanal devlet portalı içerisinde bulunan kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını kullanarak, işlem gerçekleştiren vatandaşın bu işlemlerinin pek çoğunda yasal geçerlilik niteliği bulunuyor. Bu sebeple de sanal devlet platformu e-Devlet sisteminde yüksek güvenliğin oluşturulması son derece önemli bir gereklilik olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Bu gibi sebepler dolayısı ile de sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde vatandaşın dijital kamu hizmetlerinden yararlanabilmeleri için sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sanal devlet platformuna turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanırken ana sayfası üzerinde bulunan sisteme giriş ekranından 4 farklı giriş yönteminden birisini kullanarak sisteme giriş yapılması gerekiyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminin ana sayfasından erişim sağlanabilen ‘sisteme giriş’ sayfasında vatandaşlar giriş işlemlerini ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlar genel olarak PTT şubelerinden kimlik ibrazı ile son derece cüzi bir miktara satın alabildikleri e-Devlet şifresi ile giriş yöntemini tercih ediyor. Böylelikle sanal devlet sisteminin tüm online hizmetlerinden oldukça kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her alandan faydalanabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu sanal devlet sisteminin aktif kullanıcı sayısı yaklaşık 22 milyon düzeyindedir. Özellikle de Türk vatandaşı olan ve reşit olan vatandaşların kullanıcı olarak yer alabildiği sistemdeki aktif kullanıcı sayısı Türkiye’nin reşit nüfusunun yarısına denk geliyor. Bu durum Türkiye’nin nüfusunun yarısı tarafından kullanılan bir sanal devlet sistemi olmasına yol açıyor. Günümüzde vatandaşların internet teknolojilerinin avantajlarından ve kolaylıklarından en etkin şekilde yararlanabilmelerine imkan vererek, insanların yaşamlarının her alanında oldukça önemli bir yere sahip oluyor. Vatandaşın modern dünya standartlarında kamu hizmetleri alabilmesine yardımcı olan e-Devlet sistemi üzerinde 175 kamu kurumunun her geçen gün artmaya devam eden 1.162 adet online hizmeti bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, YÖK ve MEB gibi vatandaşların yoğun olarak işlem gerçekleştirmekte olduğu önemli devlet kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurumlarının dijital dünyada hizmete açmış olduğu online hizmetleri bulunuyor. Dijital dünyada tüm kamu kurumu online hizmetlerini içerisinde bulunduran güvenli ve pratik kullanıma sahip bir sanal devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sistemi üzerinde vatandaşlar pek çok devlet kurumu ile olan işlemlerini 7 gün 24 saat güvenle, internete erişim sağlayabildiği her yerden yapabilme imkanına sahip olabiliyor.