Gündem E-devlet sistemi ile hangi sorgulamalar yapılıyor? 2016

E-devlet sistemi ile hangi sorgulamalar yapılıyor? 2016

05.08.2016 - 22:19 | Son Güncellenme:

E-devlet sistemi aktif olarak kullanılan resmi sorgulama sistemidir. E-devlet üzerinden 22 kuruma ait sorgulamaları gerçekleştirmek mümkündür. E-devlet sistemi hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar yazımızda yer almaktadır.

E-devlet sistemi ile hangi sorgulamalar yapılıyor 2016

Ülkemizde geliştirilen en son yenilik olan e-devlet verimliliği arttırmak amacıyla devlet hizmetlerinin ihtiyaçları göz ününde bulundurularak internet ortamında güvenli, hızlı ve kesintisiz olarak ortak bir amaç üzerinden biz e-devlet kullanıcılarına doğru bilgiyi kolayca ulaştırabilmek amacıyla açılan bir web tabanlı internet sistemidir. E-devlet sistemine kolayca giriş yapabilmeniz için TC Kimlik Numaranızı kullanarak giriş yapabilmeniz gerekmektedir. Açılacak olan siteye Posta Telgraf Teşkilatından (PTT) almış olduğunuz şifre ile giriş yapabilirsiniz. Vatandaşların kullanıma sahip oldukları bu sistem içerisinden aynı zamanda elektronik imza ve de mobil imza ile de e-Devlete giriş yapabilirler. Çünkü e-Devlet hizmeti vatandaşların nasıl kolayına gelirse o şekilde işlemlerini gerçekleştirebilmelerini sağlar. Bu nedenle vatandaşlar da e-Devlet adında ki bu sistemden gerekli olan hizmetleri kullanabilmek isterler.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet sistemi üzerinde bulunan bu işlem kolaylıklarından yararlanmak için bizler de gerekli olan işlemleri yapmamız gerekir. Artık eskisi gibi kurum binasına giderek saatlerce işlem sırası bekleyerek işlem gerçekleştirmek geride kalmıştır. Vatandaşların bu sebepten dolayı daha kolay bir şekilde gereken işlemi evde oturdukları yerden yapmaları kolaydır. Vatandaşlar da bu yapılacak olan işlemlerin daha kısa süre içerisinde yapılmasını sağlamaları için bu sistemlerden hizmet almaları gerekir. Vatandaşların aktif bir kullanıma sahip olduğu bu sistemler artık internet aracılığı ile bizlere verilmektedir. İnternet sistemine giriş yapmakta artık çok kolaydır.

Haberin Devamı

Teknoloji alanda yapılan yenilikler ve de durmadan gelişen teknik gelişmeler sonucunda bizler artık ne zaman başımız sıkışsa bu sisteme başvuruda bulunuruz. Vatandaşların ellerinden düşmeyen cep telefonları ve de diğer internete bağlanmalarını sağlayan sistemler sayesinde bizler artık dakikalar içerisinde bu sistemden yararlanabiliriz. Vatandaşların aktif bir şekilde kullanıma sahip olmalarından sonra bizler de gerekli olan sistemleri kullanabilmek için sadece internete olan erişimimizi sağlasak olabilir. Çünkü vatandaşların hızla gelişen bu teknolojik gelişmeleri kullanmalarının ardından bizler gereken tüm hizmetlerden yararlanmak için bu sistemden hizmet almamız gerekir. Gerekli olan tüm işlemlerimizi yapabilmemiz için bizler de bu sistemlerden internet aracılığı ile yararlanabiliriz. İnternet sistemine giriş yapmamızın ardından bizler de bu sisteme giriş yapar yapmaz e-Devlet resmi sayfasına bağlantımızı kurabiliriz.

E-Devlet resmi sayfasına giriş için karşımızda yer alan T.C. kimlik numaramızı doldurmalı ve de gerekli olan PTT şubesinden almış olduğumuz e-Devlet şifremizi bu sisteme girmemiz gerekir. Vatandaşların da aktif bir şekilde kullanıma sahip olduğu bu sistemden bizler de ne zaman istersek yararlanabiliriz. Vatandaşlarında bu şekilde kolayca hizmet alabilmesi için gerekli olan bu sistemden kolayca internet ile bağlantılarını sağlayarak gerçekleştirebilirler. E-Devlet sistemi yüzlerce hizmeti içerisinde bulundurduğu için bizler de bu sistemi istediğimiz zaman kullanabiliriz.