Gündem E Okul ne zaman kapanıyor, kapandı mı? E OKUL giriş not/devamsızlık, karne sorgulama

E Okul ne zaman kapanıyor, kapandı mı? E OKUL giriş not/devamsızlık, karne sorgulama

09.06.2022 - 19:24 | Son Güncellenme:

E okul VBS giriş ile öğrencinin not, karne notu, devamsızlık sorgulaması yapılabilir. MEB tarafından oluşturulan e okul sistemi okulların kapanmasına kısa bir süre kala not sorgulaması ile yoğunluk yaşıyor. Peki, e okul kapandı mı, ne zaman kapanıyor? E okul giriş nasıl yapılır?

E Okul ne zaman kapanıyor, kapandı mı E OKUL giriş not/devamsızlık, karne sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin okul durumu ile ilgili tüm detaylara e okul sisteminde yer veriyor. Veliler ve öğrenciler sisteme giriş yaparak karne notu sorgulama yapabilecek. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala öğrenciler not sorgulaması yapmaya başladı.

Haberin Devamı

E OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR?

E okul sistemine giriş için son tarih yok. E okul sistemi sürekli açık bulunmaktadır. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala not sorgulaması yapmak isteyen öğrencilerin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle zaman zaman e okul sisteminde geçici erişim sıkıntıları yaşanmaktadır.

E OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öğrenciler e okul sistemine öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabiliyor. Karne notlarını ise e okul yıl sonu notları kısmında görüntüleyebiliyorsunuz.

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL NEDİR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından kullanılabilen bir okul yönetim bilgi sistemidir. Öğrenciler okula kayıt oldukları andan itibaren kişisel bilgileri üzerinden e-Okul hesabı oluşturulur ve öğretmenler tarafından sürekli sağlanan güncel veri girişleri ile birlikte eğitim öğretim yılındaki gelişmeleri e-Okul üzerinden takip edebilir. Öğrenciler ile birlikte veliler de e-Okul üzerinden öğrencinin eğitim hayatındaki durumunu takip etme imkanına sahip olur.

Haberin Devamı

E OKULDA NE YAPILIR?

Devamsızlık bilgileri, haftalık ders programları, sınav sonuçları, sözlü notları, sınav tarihleri, diploma notu sorgulama, alınan belgelerin görüntülenmesi (takdir, teşekkür, onur belgesi vb.), nakil işlemleri, öğrencinin okunan kitaplar, yerleştirme ve sınav bilgileri ve okul duyuruları gibi hizmetlere e okul aracılığıyla ulaşılabilir.