Gündem e-Okul giriş ekranı ile sınav sonuçları ve devamsızlık durumu sorgulama! e-Okul VBS giriş ekranı

e-Okul giriş ekranı ile sınav sonuçları ve devamsızlık durumu sorgulama! e-Okul VBS giriş ekranı

13.01.2020 - 09:56 | Son Güncellenme:

Yarıyıl tatili için kısa bir süre kala binlerce öğrenci ve veli e-okul platformu üzerinden sınav notlarını ve devamsızlık durumlarını sorgulamaya devam ediyor. 17 Ocak tarihinde karne heyecanı yaşayacak olan milyonlarca öğrencinin yanı sıra velilerde öğrencilerinin durumunu VBS giriş ekranı üzerinden öğrenebiliyor. Peki E-okul VBS giriş nasıl yapılır? Takdir-Teşekkür hesaplama nasıl gerçekleştiriliyor

e-Okul giriş ekranı ile sınav sonuçları ve devamsızlık durumu sorgulama e-Okul VBS giriş ekranı

E-okul üzerinden birçok işlem kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Devamsızlık durumu, sınav notlarının yanı sıra sözlü notları da e-okul üzerinden öğrenci ve veliler tarafından görüntülenebiliyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala binlerce öğrenci karnede görecekleri notları ve devamsızlık durumunu sorgulmaya devam ediyor. Notların öğretmenler tarafından büyük ölçüde girildiği E-okul platformuna zaman zaman yaşanan yoğunluk nedeniyle öğrenci ve veliler giriş yapma konusunda sıkıntılar yaşayabiliyor. E-okul giriş ekranına https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden erişim sağlanıyor.

Haberin Devamı

E-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul VBS giriş ekranına https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden erişim sağladıktan sonra Öğrenci TC kimlik numarasıve Öğrenci Okul numarası girildikten sonra giriş sağlanıyor. Açılan ekran üzerinden öğrencinin devamsızlık ve sınav notlarının yanı sıra sözlü notlarını da görebiliyorsunuz.

TAKDİR - TEŞEKKÜR BELGESİ PUAN HESAPLAMA NASIL OLUR?

E-Okul üzerinden takdir-teşekkür hesaplama yapılabilir. Hesaplama sonucunda öğrenciler dönem sonunda hangi belgeyi alacağını öğrenebilir. Takdir-teşekkür hesaplama işleminin yapılabilmesi için, öğretmenlerin öğrencilere ait tüm ders notlarını E-Okula yüklemiş olması gerekir. Ders notlarının tamamı yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına dikkat edilir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencilerin hangi belgeyi alacağını belirler. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi alırlar.

Haberin Devamı

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ