Gündem E OKUL VBS ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI: E Okul not görüntüleme, karne ve devamsızlık sorgulama

E OKUL VBS ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI: E Okul not görüntüleme, karne ve devamsızlık sorgulama

31.05.2022 - 07:10 | Son Güncellenme:

E okul sistemi ile öğrencinin okul durumu ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak mümkün. MEB tarafından oluşturulan E okul sisteminde karne notu ve devamsızlık sorgulaması yapılabilir. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala öğrenciler notların e okul sistemine girilip girilmediğini sorguluyor. Peki, e okul giriş nasıl yapılır?

E OKUL VBS ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI: E Okul not görüntüleme, karne ve devamsızlık sorgulama

E okul öğrenci girişi nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin öğrencinin okul durumu ile ilgili bilgilere kolaylıkla ulaşması için e okul sistemini hayata geçirdi. Peki, e okula giriş nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öğrenciler e okul sistemine öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabiliyor. Karne notlarını ise e okul yıl sonu notları kısmında görüntüleyebiliyorsunuz.

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL NEDİR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından kullanılabilen bir okul yönetim bilgi sistemidir. Öğrenciler okula kayıt oldukları andan itibaren kişisel bilgileri üzerinden e-Okul hesabı oluşturulur ve öğretmenler tarafından sürekli sağlanan güncel veri girişleri ile birlikte eğitim öğretim yılındaki gelişmeleri e-Okul üzerinden takip edebilir. Öğrenciler ile birlikte veliler de e-Okul üzerinden öğrencinin eğitim hayatındaki durumunu takip etme imkanına sahip olur.

Haberin Devamı

E OKULDA NE YAPILIR?

Devamsızlık bilgileri, haftalık ders programları, sınav sonuçları, sözlü notları, sınav tarihleri, diploma notu sorgulama, alınan belgelerin görüntülenmesi (takdir, teşekkür, onur belgesi vb.), nakil işlemleri, öğrencinin okunan kitaplar, yerleştirme ve sınav bilgileri ve okul duyuruları gibi hizmetlere e okul aracılığıyla ulaşılabilir.