Gündem EBA kurs girişi nasıl yapılır?

EBA kurs girişi nasıl yapılır?

28.05.2018 - 11:33 | Son Güncellenme:

EBA, öğrencilerin derslerinde başarılı olabilmeleri için verilen bir destektir. Geniş bir bilgi havuzu olan EBA öğrencilere doğru bilgiye daha hızlı bir şekilde anlayabilecekleri yöntemlerle ulaşma imkanı sunuyor. EBA kurs girişi nasıl yapılır?

EBA kurs girişi nasıl yapılır

EBA kurs, tüm öğrencilere fırsat eşitliği sağlayarak test kitaplarından soru yarışmalarına kadar birçok alanda destek sağlıyor. Öğrencilerin aynı zamanda paylaşımda bulunma imkanına da sahip olduğu bu sistem sayesinde araştırmacı bir kişiliği sahip genç nesilin önü hazırlanmış oluyor. EBA kursa başvuralar ise her yıl farklı tarihlerde yapılıyor.

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

EBA kursa giriş yapabilmek için önce eba.gov.tr adresine girmek gerekir. EBA kurs imkanına erişmek isteyenler giriş için E-okul bilgilerini, MEBSİS bilgilerini, EBAKOD ya da açıköğretim bilgilerini kullanırlar. Giriş yapamayan öğrenciler talep ettikleri bilginin tamamına erişemezler. Bu yüzden EBA kursa başvuru yapıp daha sonrasında giriş yapmaları gerekir.

EBA KURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığının vermiş olduğu bu hizmetten faydalanmak için kamu ya da özel eğitim kurumlarında eğitim-öğretim gören öğrenciler yararlanabilir. Aynı zamanda mezun olan öğrenciler de bu imkana erişebilirler.
Devlet okullarında okuyan öğrenciler EBA kurs şifrelerini almak için okudukları okula başvurmaları gerekir. Özel okulda eğitim gören öğrenciler ise bulundukları ilin kurs merkezinden E-kurs şifresi alabilir ve bu merkezlerde başvuru işlemlerini tamamlayabilir. Açıköğretim öğrencileri ise EBA şifresini Halk Eğitim Merkezlerine başvurarak alabilirler.

Haberin Devamı

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜNCEL EBA KURS TARİHLERİ

EBA kurs başvuruları her dönem için yeniden açılır. İkinci dönem eğitim almak isteyen öğrenciler ya da mezunlar için son başvuru tarihi 18 Şubat olarak belirlendi ve başvurular kapandı. Başvurularını tamamlayan öğrenciler 3 Mart'ta EBA kurs imkanlarından faydalanmak üzere girişlerini gerçekleştirdiler. Yaz döneminde bu geniş bilgi veri tabanına ulaşmak isteyen öğrenciler için 24-28 Haziran tarihleri arasında başvuru süreci tekrar başlayacak. EBA kurstan faydalanmak isteyen öğrencilerin öğrenim gördükleri sınıfların mevcudu en fazla 20 olabilir. Eğer başvurular 20'nin üzerinde ise ikinci bir sınıf açılarak öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları sağlanır.

2018 EBA YARIŞMA BAŞVURU TARİHLERİ

EBA farklı yarışmalar düzenleyerek öğrencilerin daha sosyal bir kişilik kazanmalarına da yardımcı olur. Her yıl farklı yarışmalar düzenler. Farklı kategorilerde yarışan öğrenciler için son başvuru tarihleri ise şunlardır;

1. EBA Kısa Film Senaryo Yarışması: 26 Şubat- 16 Mart
2. EBA Resim Yarışması: 30 Mart
4. EBA Kısa Film Yarışması: 26 Mart-9 Nisan
4. EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması: 10 Ocak- 2 Nisan
Yarışmalar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için eba.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.