Gündem EBA kurs girişi nasıl yapılır?

EBA kurs girişi nasıl yapılır?

19.06.2018 - 11:29 | Son Güncellenme:

Eğitim Bilişim Ağı (EBA), eğitimin geleceğe açılan kapısı olmak ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak iddiasıyla planlanan FATİH Projesinin bir kolu olarak, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve ücretsiz olarak elektronik ortamda herkesin kullanımına sunulmuş bir sosyal eğitim platformudur.

EBA kurs girişi nasıl yapılır

Hayatın ayrılmaz bir parçası olan eğitim, mekan ve zamanla sınırlandırılmaması gereken dinamik bir süreçtir. Her yerde ve her zaman kullanılabilen bir uygulama olan EBA, eğitimi okul binasıyla ve ders saatleriyle sınırlayan alışkanlığı değiştirmeyi amaç edinir. Bunu yaparken de, yaşadığımız çağın artık vazgeçilemez bir gerçeği olan bilgi teknolojilerini kullanır. Uygulama eğitim teknolojilerindeki gelişmeleri anbean takip eder ve kendini sürekli yeniler. Sunulan içerikler ve materyaller, konusunda uzman eğitimci ve dijital yayıncı kadrosu tarafından hazırlanır ve denetimden geçerek kullanıcılara sunulur. Uygulamanın hedef kitlesi arasında yer alan öğretmen ve öğrenciler de sisteme üye olarak, kendi hazırladıkları içerikleri diğer kullanıcılarla paylaşabilir ve böylece sistemin her geçen gün büyüyen kaynak havuzuna katkıda bulunabilirler.

Haberin Devamı

EBA KURS GİRİŞİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Eğitim Bilişim Ağında Neler Var?

Her bireyin öğrenme tarzı farklıdır. Kimi okuyarak daha kolay öğrenebilirken, kimisi zihnine duyduklarını daha kolay yerleştirebilir. Bazısı test çözerek öğrendiklerini pekiştirmeye ihtiyaç duyarken, bazılarının da görsel hafızası daha güçlüdür ve görerek daha verimli bir öğrenme süreci yaşar. Bu farklılığı da dikkate alan EBA uygulaması bünyesindeki sayısal, sözel, grafik, doküman, test, kitap gibi tüm içerikleri, görsel, işitsel, oyun olmak üzere değişik formatlarda kullanıcılarına sunar.

EBA Kurs Girişi Nasıl Yapılır?

EBA içinde yer alan içerikler, öğrenci olsun ya da olmasın herkese açıktır ve üye olmak gerekmez. Fakat kurs uygulamasından yararlanmak için öğrenci, öğretmen ya da yönetici olmak gerekir. eba.gov.tr internet adresinde yer alan kurs uygulamasından yararlanabilmek için sisteme üye girişi yapılmalıdır. Çeşitli kurumlarda ve farklı statülerde kayıtlı olan öğrenciler ve öğretmenler, e-okul şifresi, MEBSİS şifresi, e-devlet şifresi ya da, açık öğretim şifreleriyle EBA girişi yapabilirler.

EBA'ya girdikten sonra, sayfanın üzerinde yer alan E-Kurs sekmesini tıklayarak uygulama modülüne yönlendirilirsiniz. Burada kurs açılan dersleri görebilir, destek almak istediğiniz ders için açılmış kurs varsa kayıt olabilirsiniz. Eğer istediğiniz ders için açılmış kurs programı yoksa, bunun için talepte bulunabilirsiniz. Bu talepler belli bir sayıya ulaştığında, gönüllü öğretmenler tarafından kurs programı açılabilir. Herhangi bir dersten kurs açılabilmesi için gereken öğrenci sayısı en az 10'dur. Sınıf mevcudu 20'yi geçerse yeni bir sınıf açılabilir.