Gündem EBA kurs girişi nasıl yapılır?

EBA kurs girişi nasıl yapılır?

02.07.2018 - 10:35 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığının çalışması olan EBA, günümüzde en sık kullanılan eğitim portallarından bir tanesidir. Sistem üzerinde öğrenciler, öğretmenler ve veliler iç içe ortak çalışmalar yapabilirler. Sınıflar eğitim seviyelerine göre ayrılmaktadır. EBA kurs girişi nasıl yapılır? Platformun öğrenciler, öğretmenler ve veliler açısından önemi nedir?

EBA kurs girişi nasıl yapılır

EBA, sınıflara göre ayrılan ve öğrencilere farklı eğitim modülleri sunan bir sistemdir. Sistem üzerinde öğrenciler diledikleri gibi ders yapabilir ve diledikleri gibi eğitici oyunlar oynayabilirler. İnteraktif eğitimi destekleyen portal, okul derslerini destekleyicidir. Ders kitapları, eğitim videoları, yarışmalar, dergiler, ses kayıtları sistem üzerinde bulunan eğitim materyallerinden birkaçıdır.

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA girişi, eba.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilir. Giriş için e-Okul bilgileri, MEBBİS bilgileri, açık öğretim bilgileri veya EBAKOD gibi farklı yöntemler tercih edilebilir. Sisteme yüklü olan modüllerden faydalanmak için mutlaka giriş yapmak gereklidir.

Sistem sınıf seviyelerine göre kategorilendirilmiştir. Ders anlatımları, videolar ve yarışmaların yer aldığı büyük bir ansiklopedi gibi düşünülebilir. Sistemde yüklü olan tüm içerikler, uzman ekipler sayesinde düzenlenir. Ayrıca dijital yayıncılık alanında uzman olan kişiler tarafından da sıklıkla ders ve eğitim videoları yüklenmektedir. Dolayısıyla sistemin kaynak içeriği hem öğrencilere hem de öğretmenlere yetecek kadar zengindir. Öğretmenler, konu anlatımı esnasında sistemde yüklü olan kaynaklardan faydalanabilirler veya kendilerine ait olan yararlı olabileceğini düşündükleri ders içeriklerini sisteme yükleyebilirler.

EBA SİSTEMİNİN ÖĞRENCİLERE VE ÖĞRETMENLERE KATKILARI

MEB desteği ile geliştirilen ve devamlı yapılan güncellemelerle yenilenen EBA'nın hem öğretmenler hem de öğrenciler açısından büyük katkıları vardır. Öğrenciler, sistem üzerinden istedikleri konuyu tekrar edebilecekleri gibi deneme sınavlarına da giriş yapabilirler. Ayrıca düzenlenen yarışmalara katılabilirler. Öğretmenler ise öğrencilere ödev verebilirler, ders takvimleri düzenleyebilirler veya öğrenciler ile soru çözümü yapabilirler. Eğitsel tartışmalarda yer alabilirler veya yaklaşan etkinliklere katılabilirler.

EBA, veliler açısından büyük bir avantaj sağlayan internet yeniliğidir. Veliler, öğrencilerin eğitim durumunu bu sistem üzerinden kolayca takip edebilirler.

EBA SİSTEMİNİN KURULUŞ AMAÇLARI

Öğrenci öğretmen ve veli etkileşimini artırmak
Eğtimi teknolojinin faydaları ile birleştirmek
Sayısal, sözel, işitsel, görsel ve bireysel gibi farklı öğrenme zekalarına hitap edebilmek
Yeni öğrenme modelleri geliştirmek
Bilim kültürüne destek olmak
Farklı, öğretici ve yeni bilgiler sunmak
Tüm öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitim alanında yenilikçi fikirler ortaya çıkarmak
Bilgiyi öğrenirken yapılandırmak
Kişisel gelişime katkı sağlamak
Öğrencilerin ders dışı sanatsal faaliyetlerde görev almasına destek olmak
Ortak üretim sürecinde yer almak