Gündem Ebeveynler için  astrolojik rehber

Ebeveynler için  astrolojik rehber

20.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çocuk yetiştirmek çok bilinmeyenli bir denklem gibi. Bu konuda her tür yardıma ihtiyacımız var. Peki astroloji size yardım edebilir iddiasında bulunsam ne dersiniz? 

Ebeveynler için  astrolojik rehber

Efnan Atmaca - Astrolojinin hayatımızdaki önemi her geçen gün artıyor. Bu işin uzmanlarının geleceğe dair öngörülerinin gerçek çıkması da ilginin astrolojiye çevrilmesine yol açtı. Elbette günlük burç yorumlarından değil, doğum haritamızdaki gezegenlerin konumu, açılar gibi çok daha dikkatli ve özenli çalışmalardan bahsediyorum. Unutmayalım ki her alan gibi astroloji de emek, çalışma, bilgi ve uzmanlık istiyor. Eminim ki pek çoğumuzun takip ettiği astrologlar var ve yine eminim ki pek çoğumuz alttan alta bu alanla ilgileniyoruz. Peki çocuklarımız için astroloji işe yarar mı?  Onları yönlendirirken, davranışlarını çözmeye çalışırken ya da ilişkilerimizi şekillendirirken gezegenlerden rehberlik alabilir miyiz?

Haberin Devamı

Doğum haritası

Hasbel kader bu bu alanla ilgilenen biri olarak benim bu soruya cevabım, evet! Çünkü çocuğunuzun doğum haritasını bilmek gözden kaçırdığınız ya da cevap aradığınız bazı yanıtları size gösterebiliyor. Örneğin benim oğlum uysal bir çocuk olarak nitelendirilebilirken kendisine ya da çevresindekilere haksızlık yapıldığında aslan kesiliyor. Çünkü terazi ağırlıklı bir haritası var. Ya da yay ağırlıklı bir haritaya sahip bir çocuğun enerjisini atmak için spora yönlendirilmesi gerekiyor. Yengeç özelliklerine sahip bir çocuğunuz olduğunda ona karşı daha şefkatli olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Elbette bunların hepsi üstünkörü tespitler. Derinine indiğinizde daha yetkin önerilerle karşılaşabiliyorsunuz. Ben de kendi tecrübelerimi bir yana bırakarak işin uzmanlarına astrolojinin çocuk yetiştirirken bize nasıl olanaklar sağladığını sordum. İşte astrologların görüşleri… 

Haberin Devamı

Kristin Demirci: Stratejik çözümler sunar

“Her ebeveyn çocuğunun gelişim çizgisine nasıl katkıda bulunması gerektiği hakkında objektif bir bakış açısına ihtiyaç duyar. Astrolojik çocuk analizi bu ihtiyaca yanıt verir. Örneğin anne aşırı fedakâr biri olabilir. Fakat çocuk annesini kendini kurban eden biri gibi algılayabilir. Bu da ileride yaşayacağı ilişkilerdeki seçimlerini etkileyebilir. Ebeveynlerin farkında olarak veya olmayarak çocuklarını nasıl etkilediklerini doğum haritalarına bakarak yorumlayabiliriz. Çocuk astrolojisi ebeveynlere yönelik bir rehber niteliği taşır. Ebeveynler çocuklarının hangi konularda kabiliyetleri olduğunu, potansiyel meslek tercihlerini, çocuklarıyla nasıl iletişim kurarlarsa ilişkilerinin daha verimli olabileceğini öğrenirler. Astrolojik danışmanlık çocuğun duygu dünyasını, yeteneklerini ve parlatılmaya ihtiyaç gösteren yanlarını ortaya koyar.”

Pınar Atmaca: İstek, heves ve motivasyonlarına ipucu

“Doğum anında Güneş, Ay ve gezegenlerin konumu, birbirleriyle görünümleri, uyumları astrolojik doğum haritasının temelidir. Güneş, çocuklar için çıkarılan astroloji haritasının da en önemli göstergesidir. Zira zamanın ışığını, enerjisini ve ruhunu gösterir. Güneş çocuğun hayata genel bakışıyla birlikte istek, heves ve motivasyonlarına yönelik önemli ipuçları taşır. Doğum haritasındaki Ay ise çocuğun duygusal, ruhsal ve iç dünyasını anlatır, konumu ve diğer gezegenlerle ilişkisi çocuğun duygusal sağlığını, beslenmesini, iç huzurunu gösterebilir. Yükselen burç ise çocuğun doğduğu anın genel havasını gösterir ve bu hava yaşamı boyunca çevresel koşullarına etki eder.”

Haberin Devamı

Sare Palaska: Astroloji yol haritam oldu

“Oğlum anaokulundayken haftanın üç günü konuşma terapisti ve pedagoglarda alıyorduk soluğu. Çünkü oğlum konuşmuyordu. Okul değiştirmek zorunda kaldık, veliler tarafından dışlandık, “öteki”leştirildik. Ne yapacağını bilmezlik içindeyken, oğlumun doğum haritasında Venüs gezegeni geri giderken doğmuş olduğunu ve 5 yaşına geldiğinde konuşacağını öğrendim. İnanmayacaksınız ama oğlum 5 yaşını bitirip 6 yaşından gün almaya başladığı ilk günlerde konuştu. Ve onu bir daha hiç susturamadık. İşte benim astrolojiye ilgim de böyle başladı. Ve hem oğlumu hem de kızımı yetiştirmemde “yol haritam” oldu. Oğlum 8 yaşında felsefe ve insanlık tarihi okumaya başladı. Sosyal ilişkilerindeki eksikliklere yoğunlaşmış olsaydım ve de en önemlisi doğum haritasındaki kavşakları okuyamasaydık akademik zekasındaki parıltıları ıskalayabilirdim.”