Gündem Ege’de komandolar ‘hazır ol’da bekliyor

Ege’de komandolar ‘hazır ol’da bekliyor

08.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı son dönemde Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde gerilimi artırmaya çalışan Yunanistan’a yönelik önlemlerini artırdı.

Ege’de komandolar ‘hazır ol’da bekliyor

“Mavi vatan” olarak nitelendirilen denizlerdeki çalışmalar kapmasında Ege Denizi’nde bir fırkateyn ve iki hücum bot 7 gün 24 saat görev yaparken, Su Altı Taarruz timlerine de çıkabilecek görevler için “hazır ol” emri verildi. Ege’de ayrıca insansız hava araçlarıyla da düzenli kontrol sağlanıyor.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ardından da Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin görevli fırkateynleri ziyareti de her türlü göreve hazır olunduğu mesajını verdi.

Bir süre önce Doğu Akdeniz ve Ege sularında icra edilen Beyaz Fırtına Tatbikatı’na katılan unsurları denetleyen Orgeneral Akar, “Akdeniz’de, Ege’de bize düşecek bir görev olursa onu da vatanımız, milletimiz için gözümüzü kırpmadan yerine getiririz. Dolayısıyla bu konuda hiç kimsenin yanlış hesap yapmaması lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Canikli’den uyarı

TCG Giresun’da bahriyelilerle iftarda bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Canikli de, yanlış hesap yapılmaması uyarısında bulunarak, “Biz, her yerde olduğu gibi denizlerimizde ve sularımızda bu ülkenin menfaatlerini koruyacak her türlü tedbiri almak durumundayız ve alıyoruz” demişti. l ANKARA AA