Gündem Eğitim uçağı düştü

Eğitim uçağı düştü

20.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Denizli’de düşen eğitim uçağında pilot Hamdi Yılmaz ile öğrenci pilot Merve Altun bulunuyordu

Eğitim uçağı düştü

Aydın Çıldır Havalimanı’ndan dün sabah eğitim uçuşu için kalkan, TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçakla telsiz irtibatı kesildi. Pilot Hamdi Yılmaz ile öğrenci pilot Merve Altun’un bulunduğu belirtilen uçaktan telsiz sinyalinin en son saat 10.26’da, Denizli’nin Babadağ ile Aydın’ın Karacasu ilçeleri arasındaki geniş sarp dağlık alandan geldiği belirlendi.

Haberin Devamı

Yoğun sis vardı

Aydın merkezli Uçuş Akademisi’ne ait uçakla bir daha telsiz teması kurulamaması üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Karadaki arama çalışmalarına, havadan jandarma helikopteri destek verdi. Denizli Valisi Hasan Karahan, “Uçağın hava şartlarından mı teknik bir sebepten mi düştüğü bilinmiyor. Düştüğü tahmin edilen alana ulaşılmaya çalışılıyor” dedi.

Eğitim uçağı düştü

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada da “Saat 11.00 civarında Aydın’dan kalkış yapan sivil eğitim uçağının Babadağ ilçesindeki dağlık alana düştüğü tespit edilmiştir. Düşen uçağın koordinatları tespit edilmiş ancak enkaza henüz ulaşılamamıştır. Uçakta iki kişi bulunduğu bilgisi edinilmiştir. Olay bölgesine arama kurtarma ekipleri yönlendirilmiştir” denildi. Arama çalışmaları gece geç saatlere kadar sürdü. Çalışmalara Kara Kuvvetleri’ne ait gece görüş imkânlı bir helikopter de katıldı.