Gündem Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 20 Ekim Ehliyet sınavı...

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 20 Ekim Ehliyet sınavı...

24.10.2018 - 09:23 | Son Güncellenme:

20 Ekim'de bu yıl 4. kez düzenlenen ehliyet sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınavda ter döken şoför adaylarının gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak açıklamada. Peki ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 20 Ekim Ehliyet sınavı...

Ehliyet sınav sonuçları için geri sayım başladı. 20 Ekim'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14:00'da gerçekleştirilen Ehliyet sınavının ardından adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağı sorusuna yanıt aramaya başladı. Binlerce şoför adayını yakından ilgilendiren Ehliyet sınavının ardından adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili MEB'den resmi bir açıklama yapılmadı. Daha önceki sınavlarda olduğu gibi sınav sonuçlarının sınav tarihinden itibaren 10 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

Ehliyet sınav sonuçları www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek olup. Adaylara sonuç kağıdı gönderilmeyecektir.

EHLİYET SINAVINDAN KAÇ PUAN ALINMALIDIR?

Sınavda toplam 50 soru bulunuyor. En az 35 soruyu doğru cevaplayıp 70 puan almak gerekiyor. Sınavdan 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar.

Direksiyon sınavlarının tarihi ise bağlı olunan sürücü kursu tarafından belirleniyor.

EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI MI?

Haberin Devamı

MEB tarafından 20 Ekim Cumartesi gerçekleştirilen Ehliyet sınavının ardından adaylar sınav soru ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağını merak etmeye başladı. MEB sınav soru ve cevaplarını henüz yayımlamadı. Ehliyet sınav sorularının ve cevaplarının da birkça gün içerisinde internet üzerinden yayımlanması bekleniyor.