Gündem Ekrem İmamoğlu: Biz İstanbul'da darda kalana hizmet için koşarken Hızır aşkıyla koşuyoruz

Ekrem İmamoğlu: Biz İstanbul'da darda kalana hizmet için koşarken Hızır aşkıyla koşuyoruz

17.02.2024 - 20:55 | Son Güncellenme:

Kadıköy Şahkulu Sultan Dergahı Cemevi'nde verilen Hızır lokması paylaşımında konuşan İmamoğlu, "Biz, bu şehirde her inancın belediye başkanıyız. Sünnilerin de belediye başkanıyız. Alevilerin de belediye başkanıyız. Şafilerin de belediye başkanıyız. Caferilerin de belediye başkanıyız. Yani her mezhebin belediye başkanıyız" açıklamasında bulundu.

Ekrem İmamoğlu: Biz İstanbulda darda kalana hizmet için koşarken Hızır aşkıyla koşuyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Merdivenköy Mahallesi'ndeki Şahkulu Sultan Dergahı Cemevi'nde Hızır lokması paylaşım programına katıldı. Etkinlikte İBB Başkanı İmamoğlu'na CHP milletvekili Ali Gökçek, CHP PM üyesi Baki Aydöner, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağ ve Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat eşlik etti. İmamoğlu'nun konuşmasının ardından Cemevi'nin Dedesi Ali Doğan'ın okuduğu dua ile Hızır lokması dağıtıldı.

Haberin Devamı

"DUAM ODUR Kİ HER BİRİSİ ÇOK BAŞARILI OLSUNLAR"

Ekrem İmamoğlu, "Burası çok özel bir şehir ve isteğim, arzum o kadar derindir ki, her zaman söylerim. 'Ya Rabbi beni bu şehrin insanlarına ve hatta insanlığa mahcup etme'. Görevimi bu şiarla yapıyorum ve bu duayla yapıyorum. Bu toprakların bize emaneti inanılmaz erenler var. Çok kıymetli geçmişte bu toplumun maneviyatına, yaşamına hizmet etmiş insanlar var. 600 yılı aşkın zaman içerisinde buraya gözcülük yapan, burayı kollayan, koruyan insanların huzuruna gelmişsiniz demektir. Onun için bunun hem manevi huzuru var hem de büyük bir manevi sorumluluğu var. Burada sözlerime böyle başlarken, burada bulunan bütün belediye başkanı adayı arkadaşlarımın biliyorum ki bu hassasiyetle, bu manevi sorumlulukla ve bu manevi görev duygusuyla yola çıkıyorlar. Ve hiç birisi İnşallah asla ve asla sizlere mahçup olmayacaklardır. Duam odur ki her birisi çok başarılı olsunlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"DEVLETİN İMKANLARI İNSANLARINI MUTLU ETMEK İÇİN VARDIR"

İmamoğlu, "Biz İstanbul'da darda kalana hizmet için koşarken Hızır aşkıyla koşuyoruz. Ve o şekilde yoksulların, sıkıntılı insanların toplumda kendisini yalnız gören, çaresiz gören, her kulun yardımına koşan bir kurum olarak Hızır aşkıyla koşarız. Kendimizi onlara borçlu görerek koşarız. Onları kendimize borçlu kılmayız. Devletin, milletin imkanları insanlarını mutlu etmek için vardır. Sıkıntılarını gidermek için vardır. İnsanlığın, darda olan kim varsa yaratanın onların yanında olması için dua edeceğiz. Memleketimizin, milletimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin iyiliği için, sağlığı için, geleceği için, adaletli bir dünyada yaşamaları için dua edeceğiz. Değerli canlar, birlikte dua edersek biz bir olursak birlikte. Dualarımız kabul olur. Bütün sıkıntıları bertaraf ederiz" dedi.

"BU ŞEHİRDE HER İNANCIN BELEDİYE BAŞKANIYIZ"

İBB Başkanı olarak, kentte yaşayan herkese eşit hizmet duygusuyla yola çıkmış olduğunun altını çizen İmamoğlu, "Her inanca saygılı ve her inancın ihtiyaçlarına koşmayı kendisine görev bilen bir Belediye Başkanınız olarak, elbetteki İstanbul'da bütün cemevleriyle ilgili çok hassas bir süreci yönetme gayreti içerisinde olduk. Bu konuda ibadethanelerimizin, cemevlerimizin her hususta yanında olduk; olmaya devam edeceğiz. İhtiyaç duyulan noktalarda, Alevi yurttaşlarımızın ihtiyacı olan ibadethaneleri tamamlamaya eksikliklerini gidermeye, gerekirse yeniden yapmaya, elbette ki kararlı bir yönetimiz. Biz, bu şehirde her inancın belediye başkanıyız. Sünnilerin de belediye başkanıyız. Alevilerin de belediye başkanıyız. Şafilerin de belediye başkanıyız. Caferilerin de belediye başkanıyız. Yani her mezhebin belediye başkanıyız. Aynı zamanda her inancın da belediye başkanıyız. Müslümanların da Hristiyanların da Yahudilerin de Süryanilerin de her inancın belediye başkanıyız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"DEVLETİN DİNİ ADALETTİR"

"Devletin dini, adalettir" diyen İmamoğlu, "Konunun net tarifi budur. Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin, güzel memleketimizin ve Cumhuriyetin değerlerinin korunmasında, adaletli bir şehrin var olması yolculuğunda, yaradan bizi bu şehrin insanlarına ve ülkemizin bütün insanlarına mahcup etmesin. Sadece İstanbul'da değil, ülkemizin her noktasında da özellikle Alevi inancına hizmet ettiğimiz yardımlarımız, desteklerimiz var oluyor; olmaya devam edecek. İfade etmeliyim ki; biz çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Cennet vatanımız var. Güzel Anadolu'nun güzel insanları, en zor koşullarda bir araya gelmiş, bir arada olmuş. Kimi zaman bir bağımsızlık mücadelesi vermiş, kimi zaman en kötü afetlerden kurtuluş mücadelesi vermiş. Onun için, birliğimizi ve beraberliğimizi bozan her unsurdan uzak olmayı, iyi bir gelecek için mücadele etmeyi, çocuklarımıza çok güzel bir ülke ve şehir bırakmayı şiar edinmeliyiz. Bu duygularla aranızdayım. Tuttuğunuz oruçlar kabul olsun. Dualarımız kabul olsun" ifadelerini kullandı.