Gündem Elektriklenen saçlar için öneriler

Elektriklenen saçlar için öneriler

18.04.2018 - 14:15 | Son Güncellenme:

En güzel günlerinizde saçlarınızın elektriklenmesi canınızı sıkabilir. Birçok kadının başına gelen bu durum, farklı nedenlerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenler arasında saçlarınızda oluşan kuruluk, yanlış yıkama ve yanlış tarak seçiminiz etkili olmaktadır.

Elektriklenen saçlar için öneriler

Canınızı sıkan bu durumla başa çıkmak için neler yapabilirsiniz bir bakalım:

1. Şampuan seçiminizi iyi yapın
Kullanacağınız şampuanların etiketlerini okumak, saçınız için en uygun şampuanı bulmanıza yardımcı olur. Gliserin içeren şampuanları tercih etmeniz, elektriklenmeleri keser. Gliserin saçlarınıza adeta koruma kalkanı oluşturur ve günlük hayatınızda maruz kaldığınız çevresel faktörlerden saçlarınızı korur.

2.Nemi eksik etmeyin
Kuruluk, saçlarınızda elektriklenme sebebi olacaktır demiştik. Saçınızda nem ne kadar az ise elektriklenme o kadar fazla olur. Size gerekli olan nemi saç tipinize uygun saç kremleri karşılar.

3.Fazla şampuan kullanmayın
Saçlarınızın doğal yağını kaybetmemek elektriklenmeleri azaltır. Yıkama esnasında ne kadar çok şampuan kullanırsanız, saçlarınız kurur ve doğal yağını kaybeder. Elektriklenmeleri önlemek için, az miktarda şampuan kullanın.

4. Saçınız kendiliğinden kurusun
Elektriklenmeleri önlemek için, yıkama aşaması ne kadar önemliyse kurutma aşaması da o kadar önemlidir. Saçlarınıza temas ettirdiğiniz yüksek derece ısı, kuruluğa neden olur. Bunu önlemek için, yıkama sonrası saçlarınızı kurutma makinesiyle değil havlu yardımıyla nemini alıp kendi halinde kurumasına bırakın.

5. Saçlarınızı ılık suyla yıkayın
Saçlarınızı sıcak suyla yıkamak, elektriklenmelere sebep olur. Bu yüzden saçlarınızı ılık suyla yıkamanız, kabarmış görüntüyü ortadan kaldırır. Ayrıca saçlarınızı duruladıktan sonra, bir kez soğuk sudan geçirmeniz saçlarınıza parlaklık verir.

6. Yatmadan önce saçlarınızı topuz yapın
Yıkamadan sonra, kuruyan saçlarınızı tepeden çok sıkmamak şartıyla topuz yapın. Bu sayede saçınızın bukleleri korunacak ve sabah uyandığınızda elektriklenme olmayacak.

7. Saçlarınıza düzenli maskeler yapın
Kabaran saçlarınıza düzenli şekilde maske yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Günlük hayatta kullandığınız saç şekillendiriciler, saçın nemini kaybetmesine neden olur ve elektriklenme yaratır. Saç tipinize uygun maske edinmeniz, sizi bu durumdan kurtarır.

8. Saçlarınızı bol bol tarayın
Saçlarınızı sürekli taramanız, doğal yağını bütün saçınıza dağıtır. Nemini kaybetmeye hazırlanan saçlarınız bu şekilde canlanabilir. Başınızı öne doğru eğerek diplerden uçlara doğru taramaya başlayın. Dağıttığı nem sayesinde kabarmayı önler.

9. Sprey formlu serumlar kullanın
Günlük hayatta saçlarınızın kabarmasıyla başa çıkamıyorsanız, çantanıza sprey formlu serumlar atmanız sizi kurtarabilir. Saçlarınız kabardığında bu spreyleri kullanarak gününüzü kurtarabilirsiniz. Yıkama ihtiyacı olmayan spreyler size fayda sağlar.

10. Saçlarınıza yüksek ısıda bir kez işlem uygulayın
Saçlarınızın kabarıklığını önlemek için fön çekebilirsiniz. Yüksek ısıda kullandığınız fönü, saçınızla sadece bir kez temas ettirin. Daha sonra ısı koruyucu ürünler kullanın. Bir kaç kez yüksek ısıya maruz kalan saç, kabarıklık oluşturur.