Gündem Emekli maaş bilgisini nereden görebilirim?

Emekli maaş bilgisini nereden görebilirim?

11.04.2016 - 09:54 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri internetten yapılan bir diğer SGK işlemlerindendir. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama için bazı kurallar vardır. Peki emekli maaşı hesaplama ve sorgulama nasıl yapılır? Cevabı haberimizde.

Emekli maaş bilgisini nereden görebilirim

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinin belli kuralları vardır. İşe ne zaman başladığınız, malullük ve iş gücü kaybının olup olmadığı vb. bilgiler emekli maaşı hesaplama için istenen bilgilerdir. İstenen bu bilgilerin yanı sıra emekli maaşı hesaplama işleminde en önemli durum ilk işe giriş tarihinin ne zaman olduğudur. Fakat staj yaptığınız ya da çırak olarak sigortalı çalıştığınız durum ilk sigortalı işe girişe dahil değildir. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinde SGK’nın sunduğu hizmetleri kullanmaktayız. Kullanılan bu hizmetler ile işleminizin tamamını gerçekleştirebilirsiniz. Peki, SGK Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama nasıl yapılır hakkında sizlere bilgi vereceğiz. SGK’nın resmi internet sayfasında yer alan bu uygulama ile sigortadan emekli olacak kişilerin buradan emekli maaşı hesaplamasına olanak sağlayıp fırsat vermektedir. SGK emekli maaşı hesaplama işlemi ise Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama üzerinden SGK üzerinden emekli maaşı hesaplama işlemi için sizler bunun devamını yazımızın sonunda vermiş olduğumuz ilgili bağlantı adres sayesinde öğrenebileceksiniz.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Daha sonrasında ise açılacak olan sayfayı sizlerde görmüş olacaksınız. Bu sayfada yer alan ve ok işaretleri ile gösterilmiş olan ekrandaki yerlere sizler T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan il ve ilçe, SSK sicil numarası, baba adı bilgileri ile son olarak da doğum tarihi bilgilerinizi yazmanız lazımdır. Daha sonra ise yine aynı sayfada yer alan ve gösterilmiş olan sorgula seçeneğine tıklamanız gerekir. Sizler bu işlemleri yaptığınız zaman SSK emeklilik hesaplama işleminiz için SGK resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız. Bu sayede her şey kolaylıkla yapılmaktadır. SGK BAĞKUR emekli maaşı hesaplama işlemi için ise yine Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işlemleri yapabilirsiniz. SGK üstünden sizler emekli aylığı hesaplama işlemi içinde çok kolay bir şekilde bağlantı kurabilirsiniz. Daha sonrasında ise açılacak olan sayfada devam etmelisiniz. Bu sayfada yer alan yerlere sizler sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve sonrasında ise kurumunuzu ve güvenlik kodunu yazmalısınız. Daha sonra ise aynı sayfada yer alan sorgula seçeneğine tıklamanız gerekir. Sizler bu işlemleri yaptığınız zaman ise BAĞ-KUR emekli maaşı hesaplama işleminizi çok kolaylıkla SGK resmi sitesi üzerinden görmüş olduğunuz gibi gerçekleştirmiş olacaksınız. Sizler giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve sonrasında ise şifrenizi girdikten hemen sonra sisteme giriş yapmış olursunuz. Sisteme giriş yaptıktan hemen sonra ise ana sayfada bulunan e-Hizmetler bölümüne tıklamalısınız. Sonrasında ise SGK Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işlemleri için buradan Sosyal Güvenlik Kurumu'nu arayıp bulduktan sizlerin sonra bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Görmüş olduğunuz gibi Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işlemleri gerçekten çok basittir. Sizlerde kolaylıkla girip Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama yapabilirsiniz.