Gündem ‘Emeklilerin kışkırtılmak için bana mı ihtiyacı var?’

‘Emeklilerin kışkırtılmak için bana mı ihtiyacı var?’

18.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Emeklilerin kışkırtılmak, ayağa kalkmak için bana mı ihtiyacı var? Sadece altı yılda senin sofrandan 18 kilo kıymayı eksiltmişler. Herkese para var, emekliye yok” dedi.

‘Emeklilerin kışkırtılmak için bana mı ihtiyacı var’

OSMANİYE, ADANA DHA - CHP lideri, dün Osmaniye’de partililerle buluştu. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik “Emeklileri kışkırtıyor” dediğini belirterek “Tayyip Bey doğru söylüyorsun. Emeklilerimizin diyarına geldim. Onları sana karşı kışkırtmaya geldim. Emeklilerin kışkırtılmak için, ayağa kalkmak için bana mı ihtiyacı var kardeşim? Sadece altı yılda senin sofrandan, buzdolabından, tencerenden, aşından, bayram sofrasından evlatlarının kursağından, 18 kilo kıymayı eksiltmişler. Bu memlekette kime böyle davranıyorsunuz? Herkese para var, emekliye yok” dedi.

Haberin Devamı

Emeklilerin şartlarının iyileştirilmesi için sunduğu önerilerin kabul görmediğini anlatan Özel, “Size lazım olan parayı İliç madenine, beşli çetesine, geçiş garantili köprülere, kur korumalı mevduatçılara veriyor. Seçimin ertesi günü, eyvah acı reçete geldi, kemer sıkma geldi. Kemeri zenginler sıkmıyor. Kemeri emekli, emekçi, esnaf, çiftçiye sıktırıyorlar, başkasına değil” ifadelerini kullandı.

İYİ Partililere çağrı

Osmaniye’nin ardından Adana’ya geçen Özel, Ceyhan ilçesinde “Halk Buluşması” programına katıldı. Burada konuşan Özel, sosyal demokratların yanı sıra İYİ Partililerin de oyuna ihtiyaç duyduklarını söyledi, “Eski dosttan düşman olmaz” dedi. Sosyal demokrat bir parti olarak herkese sahip çıkacaklarını belirten Özel “İster emekli, ister çalışan, memur, işsiz, kim olursa olsun; bugün iktidar onları değil, zenginleri düşünüyor. Garibanları değil kodamanları düşünüyor. Buradan, bir kez daha söylüyorum ki kimseyi sana ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi var, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diye konuştu.