Gündem Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’na katılan liderler ve lider eşleriyle bir araya geldi

Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’na katılan liderler ve lider eşleriyle bir araya geldi

01.03.2024 - 16:53 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 3. Antalya Diplomasi Forumu'na katılan liderler ve lider eşleriyle bir araya geldi.

Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’na katılan liderler ve lider eşleriyle bir araya geldi

Emine Erdoğan, 3. Antalya Diplomasi Forumu'na (ADF) katılan liderler ve lider eşleriyle bir araya geldi. Emine Erdoğan, temaslarını 100'ü aşkın ülkeden devlet ve hükûmet başkanı, bakanlar ile uluslararası kuruluş başkanının katılımıyla NEST Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen ADF'nin açılış töreninden önce gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Kongre merkezi girişinde yer alan Refik Anadol'un dijital sergisinden ve diplomasi tünelinden geçen Emine Erdoğan, bekleme odasında, eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Gibarar Kitaroviç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel'in eşi Fatma Zerrin Üstel, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in eşi Tamara Vucic, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu'un eşi Prindon Sadriu, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Üyesi Mirela Becirovic ve Esvatini Kraliçesi Inkhosikati Nkambule ile bir araya geldi.

Emine Erdoğan, görüşmenin ardından "Gazze Kurşun Geçirmez Düşler Sergisi"ni de lider eşleriyle gezerek ADF oturum salonuna geldi.

Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’na katılan liderler ve lider eşleriyle bir araya geldi

Haberin Devamı

EMİNE ERDOĞAN'DAN PAYLAŞIM

Twitter hesabından paylaşım yapan Emine Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’nda dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanları ile kıymetli eşlerini ve tüm uluslararası misafirlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Farklı dilleri, kültürleri ve bakış açılarını bir araya getiren forum, barış ve diyalog için kritik bir platform oluşturuyor. Çatışmaların gölgesinde, diplomasi ışığının daha güçlü parlamasını temenni ediyor, insanlığın savaşlardan daha fazla yara almamasını diliyorum.