Gündem Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık diplomasisi! Peş peşe önemli görüşmeler...

Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık diplomasisi! Peş peşe önemli görüşmeler...

30.10.2023 - 18:34 | Son Güncellenme:

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda urundi Cumhuriyeti Devlet Başkanı eşi Angeline Ndayishimiye ve Birleşmiş Milletler Karayolu Güvenliği Özel Temsilcisi Jean Henri Todt ile Sıfıt Atık projesi kapsamında görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Emine Erdoğandan Sıfır Atık diplomasisi Peş peşe önemli görüşmeler...

Emine Erdoğan'ın paylaşımı şu şekilde: 31 Ekim Dünya Şehirler Günü programı için ülkemizi ziyaret eden Burundi Cumhuriyeti Devlet Başkanı’nın değerli Eşi Angeline Ndayishimiye Hanımefendi’yi ağırlamaktan memnuniyet duydum.

Haberin Devamı

Afrika Kültür Evi Derneği serüvenimiz ile Afrikalı kadın ve çocuklar için sürdürdüğümüz çalışmaları anlattım.

Emine Erdoğandan Sıfır Atık diplomasisi Peş peşe önemli görüşmeler...

Bayan Ndayishimiye’nin de kurucusu ve başkanı olduğu Hayır İşleri Vakfı çatısı altında çocukların beslenmesi, kız çocuklarının eğitimi, kadınların ekonomik hayata katılımı ve anne sağlığı konularında takdire şayan faaliyetler yürüttüğünü öğrendim.

Sıfır Atık projesi ile ülkemizin 6 yılda elde ettiği kazanımlar hakkında bilgi vererek, uluslararası sıfır atık farkındalığının artırılması için görüş alışverişinde bulunduk.

Bu bakışla ilk adımı atarak Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalayan Angeline Hanımefendi’ye ülkesi adına verdiği Sıfır Atık sözü için gönülden teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Emine Erdoğandan Sıfır Atık diplomasisi Peş peşe önemli görüşmeler...

 

JEAN HENRİ TODT İLE GÖRÜŞME

Emine Erdoğan, Sıfır Atık projesi kapsamında  Jean Henri Todt ile görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı. Emine Erdoğan açıklamasında, "Birleşmiş Milletler Karayolu Güvenliği Özel Temsilcisi Jean Henri Todt ile Sıfır Atık temasıyla bu sene İstanbul’da gerçekleştireceğimiz 31 Ekim Dünya Şehirler Günü programı öncesi bir araya geldik. Sıfır Atık ile benzer olan "Sıfır Vizyon" hareketine dair fikir alışverişinde bulunduk. Trafik kazalarından kaynaklı ölümlerin kabul edilemeyeceği konusunda hemfikir olarak, Sayın Todt’un Türkiye'nin bu yöndeki çabalarını takdirle karşıladığını öğrenmekten memnuniyet duydum. Döngüsel ekonomiyi teşvik edecek ve yol güvenliğini artıracak örnek uygulamalar üzerine de görüş paylaşımında bulunduk. Bu bakış açısı ışığında Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalayarak desteğini belirten Sayın Todt’a katkı ve katılımları için teşekkürlerimi sunuyorum. Daha emniyetli, yaşanabilir ve sürdürülebilir şehirlere el birliği ile ulaşacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.