Gündem Eminönü'nde denize düşen İETT otobüsü saatler sonra çıkarıldı

Eminönü'nde denize düşen İETT otobüsü saatler sonra çıkarıldı

17.08.2023 - 08:35 | Son Güncellenme:

Eminönü Haliç Metro İETT Durağında park halinde duran İETT otobüsü denize düştü. 6 saatin sonunda çıkarılan otobüsle ilgili açıklamalar da peş peşe geldi.

Fatih Eminönü'nde sabah saatlerinde park halindeki İETT otobüsü kaymış, denize düşmüştü.

Haberin Devamı

Otobüsün denize düşme sebebi henüz belli olmazken dibe batan otobüsü kurtarma çalışmaları 6 saat sonunda tamamlandı. Büyük vinçlerin ve dalgıçların yardımıyla otobüs denizden çıkarıldı.

GARAJA GÖTÜRÜLDÜ

Burada düzeltilen otobüs daha sonra olay yerine sevk edilen tıra yüklenerek Edirnekapı’da bulunan İETT garajına götürüldü.

Eminönünde denize düşen İETT otobüsü saatler sonra çıkarıldı

"KENDİ KENDİNE HAREKET ETTİ"

Otobüsün şoförü Ramazan Şahin ise, "Park halinde duruyordu. Arabaya binecektim, kendi kendine hareket etti, denize gitti. Nasıl oldu bilmiyorum. Çıkınca bakacağız" demişti.

"EL FRENİNİ ÇEKMEDİĞİ GÖZÜKÜYOR"

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Halk Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Naci Yağız açıklama yaptı. Yağız, "Büyük geçmiş olsun. Aracımız 2017 model Isuzu marka bir araç. Periyodik bakımları yılda 2 kez İETT Genel Müdürlüğü garajında, bir kez de TÜVTÜRK' te yapılıyor. Aracın bakımı ve eksikleri tamam. Araç sabah 07.12'de Eminönü'ndeki peronuna geliyor. 07.33'te de kalkış saati var. Bu kısa arada şoförümüz aşağıya çay almaya indiğinde, şoförümüzün imdadı çekmediğini kamera kayıtlarında henüz net olmamakla beraber gördük. El frenini çekmediği gözüküyor. Araç çıktığında daha net göreceğiz. Bundan kaynaklanan kalkışına 3-5 dakika kala, şoförümüz el kumandasıyla aracın kapını açıp içerisine binmek üzereyken, araç hareket ediyor. Diğer halk otobüsümüze vurarak, bağımsız hale gelip denize düşüyor. Şu an çıkartılıp onun içerisine İETT tarafından takılan, İBB tarafından takılan kamera sistemimiz var. Herşey orada gözükecek zaten. Denize de düşse onlar kaybolmuyor uçaktaki kara kutu gibi. Durum bu hepimize geçmiş olsun " dedi.

Haberin Devamı
1/20

2/20

3/20

4/20

5/20

6/20

7/20

8/20

9/20

10/20

11/20

12/20

13/20

14/20

15/20

16/20

17/20

18/20

19/20

20/20

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada "Saat 08.09' da Emniyet haber merkezinden alınan bilgiye göre Fatih Eminönü Demirtaş Mahallesi Ragıp Gümüşpala Caddesi  Eminönü İETT garajı içerisinde park halinde  bulunan EM1 hat numaralı  boş  (Eminönü-Kulaksız)  Özel Halk Otobüsü el freni boşalarak denize düşmüştür. İtfaiye ekipleri, sahil güvenlik ve yol bakımdan 1 adet vinç olay yerindedir. Ölü ve yaralı yoktur." ifadeleri yer aldı. 

Haberin Devamı

İBB'DEN AÇIKLAMA 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de Eminönü'nde denize düşen özel halk otobüsüyle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Fatih Eminönü İETT garajı içerisinde bulunan EM1 Kulaksız-Eminönü hattında çalışan boş özel halk otobüsü, şoförünün el frenini çekmeden araçtan inmesi sebebiyle kayarak denize düşmüştür. Olayda can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Şoförle ilgili tahkikat başlatılırken, otobüsü çıkarma çalışmaları devam etmektedir." denildi.