Gündem Emre Belözoğlu’na FETÖ soruşturması

Emre Belözoğlu’na FETÖ soruşturması

11.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin 6 eski futbolcu hakkında açılan davada mahkemenin sorusuna yanıt gönderen savcılık, Başakşehir Futbol Kulübü’nün futbolcusu Emre Belözoğlu hakkında FETÖ soruşturması yürütüldüğünü bildirdi

Emre Belözoğlu’na FETÖ soruşturması

FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin eski futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, eski milli kaleci Ömer Çatkıç ve İsmail Şengül’ün ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Zafer Biryol ve tutuksuz sanık Ömer Çatkıç ve avukatları katıldı. Mahkeme başkanı etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Ömer Çatkıç’ın verdiği bilgilerin faydalı olduğu yönünde savcılığın görüş bildirdiğini belirtti.

‘Desteğim olmadı’

Söz verilen Ömer Çatkıç beraatini istedi. Zafer Biryol ise “Bylock yüklemedim. Sohbetlere katıldığımı söyledim. Talimatla Bankasya’ya para yatırmadığımı söyledim. Neden örgüt üyesi olmadığım yönünde futbol hayatımda yaşadığım haksızlıkları anlattım. Örgüte hiçbir desteğim olmadı. Onlarında bana olmamıştır. Devletime ve hükümetime karşı herhangi yanlış bir şeyim olmadı. Futbol hayatım bunu kanıtlamaktadır. Tanınmış bir insanım. Kaçak yaşayacak bir insan değilim. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme bir önceki duruşma aralarında Emre Belözoğlu’nun da bulunduğu bazı futbolcular hakkında “Bu isimlerle ilgili FETÖ üyeliğinden soruşturma var mı?” diyerek savcılığa yazı yazmıştı. Savcılığın konuyla ilgili cevap yazısı mahkemeye ulaştı.

O yazıda, sanık Bekir İrtegün’ün verdiği isimlerden ise Mehmet Topal ve Alper Potuk hakkında yürütülen soruşturmaya takipsizlik kararı verildiği, Emre Belözoğlu hakkında ise FETÖ silahlı terör örgütüne yönelik soruşturmanın hala devam ettiği bildirildi. Ömer Çatkıç’ın verdiği bilgiler doğrultusunda eski futbolcu Erkan Özbey, Uğur Kepir hakkında FETÖ’den soruşturma yürütüldüğü ifade edildi.

Gönül’e takipsizlik

Uğur Boral’ın verdiği isimlerden ise futbolcular Tuncay Şanlı, Orhan Şam ve Gökhan Gönül hakkında yürütülen soruşturmaya takipsizlik kararı verildiği öğrenildi. Baykal Çelik, Özgür Koç, Erkan Erkoç, Ali Şenel hakkında yakalamalı olarak FETÖ’den soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Bu isimler hakkında soruşturma yok

Savcılık, Barış Durmaz, Ertuğrul Taşkıran, Sedat Yeşilkaya, Alicansun Begeçarslan, Serdar Kulbilge, Kerim Zengin, Gökhan Tokgöz, Ümit Bozkurt, Mehmet Çakır, Uğur Kavuk, Hakan Özmert, Orhan Ak, Emrah Başsan, Cihat Arslan hakkında ise herhangi bir soruşturma olmadığını bildirildi. Mahkeme Zafer Biryol’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ayrıca, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcıya verilmesini kararlaştırdı.