Gündem En korkulan depresyon ‘mevsimsel’

En korkulan depresyon ‘mevsimsel’

12.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaşam haberleri sitesi Lifestyle, İngiltere’de de her 3 kişiden birinde görülen ve en korkulan ‘mevsimsel depresyon’la nasıl başa çıkılacağının yöntemlerini 5 maddeyle sıraladı

En korkulan depresyon ‘mevsimsel’

Teknoloji devi Yahoo’nun yaşam haberleri sitesi Lifestyle’ın İngiltere edisyonu mevsimsel depresyon (Seasonal Affective Disorder - SAD) ile baş etmenin yollarını açıkladı. Uzmanlara danışan site genellikle Eylül ayında başlayan ve nisan ayında sona eren mevsimsel depresyondan korunma yollarını 5 maddede listeledi. İşte sadece İngiltere’de halkın 3’te 1’ini etkileyen mevsimsel depresyondan kurtulmak için basit ama etkili yöntemler:
- KENDİNİZİ mutsuz hissettiğinizde aşırı yemek yemeyin. Bu size kendinizi daha kötü hissettirir. Bunun yerine omega 3 yağ asidi açısından güçlü kuruyemiş ve balık gibi yiyecekleri tercih edin. Yeşil yapraklı sebzeler de tüketilebilir.
- Vücudunuza mümkün olduğu kadar çok doğal ışık almaya çalışın. Dışarıda çok vakit geçirmeye dikkat edin. Öğle yemeği saatinde küçük bir yürüyüş faydalı olabilir. Yürüyüş sırasında, güneş ışığı vücudun D vitamini almasına yardımcı olur.
- Bağışıklık sisteminizi güçlendirin. Düzenli uyku ve beslenme bağışıklık sistemini güçlendirecektir. Ancak vücuda C vitamini ve çinko desteği de etkili olur.
- Egzersizi ihmal etmeyin. Havalar soğuduğu için açık havada egzersizi ihmal etmek yerine bir spor salonunda hatta evde egzersiz yapmayı deneyebilirsiniz.
- Tatile çıkın. Kış tatilleri de yaz tatilleri kadar rahatlatıcı olacaktır.