Gündem En Lezzetlisinden Tane Tane Pirinç Pilavı

En Lezzetlisinden Tane Tane Pirinç Pilavı

28.04.2018 - 12:20 | Son Güncellenme:

Yıllarınız mutfakta geçse de her seferinde yaptığınız pilav bir önceki gibi olmayabilir. Aynı ölçüleri kullansanız da bazen pirincin kalitesinden pilavınız mükemmel olmayabilir. Kolay gibi gözükse de yaparken çok dikkat ettiğimiz, lapa olmasın diye bin bir türlü yol denediğimiz, ana yemeklerimizin yardımcı başrol oyuncusu pirinç pilavının kolay ve lezzetli tarifi yazımızda…

En Lezzetlisinden Tane Tane Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı

Haberin Devamı

Pirinç pilavı ister sade ister arpa şehriyeli ister tel şehriyeli herkesin bayılarak yediği bir yemektir. Tereyağı kokusu ile iyice iştahımızı kabartarak öğlen ve akşam yemeklerimizde sofralarda yerini alır. Genç kızlar için iyi bir pilav yapmayı öğrendi mi bütün yemekleri güzel yapar denir. Şimdi size küçük ama etkili püf noktalarıyla tane tane pilav yapmanın tarifini vereceğiz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım su bardağından biraz az arpa şehriyesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu (hazır tavuk suyunuz yoksa 1 adet tavuk bulyon da olur)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 tutam şeker veya yarım adet küp şeker

Yapılışı

Öncelikle pirincinizi birkaç kez nişastalı suyu gidene kadar yıkayın. Daha sonra tereyağı orta ateşte tencerenizde eritin ve eridikten sonra sıvıyağı ekleyin. Isınan yağınızın arpa şehriyenizi ekleyip renkleri hafif kahverengi olana kadar kavurun. Kavururken yanmamasına dikkat edin. Renk değiştiren arpa şehriyenin üzerine baldo pirincinizi de ekleyerek birkaç dakika pirincinizi kavurun. Üzerine sıcak tavuk suyunu ya da bir buçuk bardak sıcak suda erittiğiniz tavuk bulyonunuzu ekleyin. Tuzunuzu ekledikten sonra bir tutam şeker ve birkaç damla da limon suyu ekleyerek karıştırmadan tencerenizin kapağını kapatın. Pilavınız suyunu çekince ocağın altını kapatıp temiz bir bez ya da kâğıt havluyu üzerine serip tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın.

Haberin Devamı

Püf Noktaları

  • Koyduğunuz birkaç damla limon suyu ve bir tutam şeker pilavınızın tane tane ve beyaz olmasını sağlar.
  • Pilavınızı pişirirken ve demlenme sırasında çok fazla tencerenin kapağını açmayın ya da kaşıkla karıştırmayın. Bunu yapmanız pilavınızı lapalaştırır.
  • Arpa şehriyelerin yanmamasına dikkat edin yoksa yanan arpa şehriyeleri pilavınızın rengini değiştirir.
Yazarlar