Gündem EN ÖZEL YÜZÜCÜ

EN ÖZEL YÜZÜCÜ

16.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin, İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçerek önemli bir başarıya imza attı.

EN ÖZEL YÜZÜCÜ

Geçen yılki yarışlarda olduğu gibi bu yıl da İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçen Ekin, yarışı 1 saat 10 dakikada tamamladı. Ekin, “Çok mutluyum” diyerek sevincini kendisi gibi Down sendromlu arkadaşlarıyla paylaştı. Başbakan Erdoğan’ın bir TV programına katılan Caner’i arayarak başarı dileklerini iletmesini değerlendiren Baba Ekin, “Başbakanımız Caner’i kendi evladı gibi seviyor. Aralarında çok özel bir bağ var” dedi.

Haberin Devamı

BİR KITADAN BİR KITAYA

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından ilki 1989 yılında 4 bayan, 64 erkek sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Boğaziçi Kıtalararası Yarışları 24. kez gerçekleştirildi. 2 Kıta 1 Yarış sloganıyla düzenlenen yüzme, kürek ve kano yarışları Anadolu yakasında bulunan Kanlıca Vapur İskelesi’nden start aldı. 6.5 kilometrelik parkurda yapılan yarışlar Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son buldu. Yüzme yarışları, 2 saat süreyle sınırlı tutulurken, sporcuların güvenliği açısından 08.30 ile 11.30 saatleri arasında İstanbul Boğazı’ndan gemi geçişi yapılmadı. Kanlıca’dan start alan yüzme yarışlarına Türkiye ile birlikte 41 ülkeden 1181 kişi katıldı.
678 Türk erkek, 180 Türk kadın yüzücü ve 248 Yabancı erkek, 75 Yabancı kadın yüzücü boğazda yarışarak bu eşsiz deneyimi yaşama fırsatı buldular. Yarışmada genel klasmanda Türk sporcu Hasan Emre Musluoğlu, 47.12’lik derecesiyle birinci oldu. İkinciliği 47.58’lik zamanla Rus yüzücü Evgeny Bezruchenko, üçüncülüğü ise 48.19’luk derecesiyle İngiliz William Ellis elde etti. Eski olimpiyat şampiyonu ABD’li efsane yüzücü Mark Spitz’in de izlediği yüzme yarışlarına, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de katıldı.