Gündem En zor görev! Biri oğlunun, diğeri eşinin cenaze namazını kıldırdı

En zor görev! Biri oğlunun, diğeri eşinin cenaze namazını kıldırdı

12.08.2023 - 15:43 | Son Güncellenme:

Bulgaristan'a denizde boğularak hayatını kaybeden Halil İbrahim Yeşilyurt, Aksaray'da son yolculuğuna uğurlanırken cenaze namazını imam babası kıldırdı. Aynı saatlerde Ordu'nun Gölköy ilçesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Ferda Çelik kazada hayatını kaybeden eşinin cenaze namazını kıldırdı.

Bulgaristan'ın Varna şehrinde serinlemek için girdiği denizde akıntıya kapılıp kaybolan ve 6 gün sonra cansız bedeni bulunan genç, memleketi Aksaray'da son yolculuğuna uğurlandı. Hafız olduğu öğrenilen gencin cenaze namazını imam olan babası kıldırdı.

Haberin Devamı

Olay, 5 Ağustos Cumartesi günü Bulgaristan'ın Varna kentinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, imam olan babasının görev yaptığı Bulgaristan’da ailesiyle birlikte yaşayan hafız Halil İbrahim Yeşilyurt (23), arkadaşları ile Karadeniz sahilinde denize girdi. Denizde yüzdüğü esnada bir anda akıntıya kapılan genç, bir süre sonra gözden kayboldu.

Halil İbrahim Yeşilyurt'un akıntıya kapıldığını fark eden arkadaşları, durumu Bulgaristan polisine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Bulgar polisi hem denizde hem de sahil kıyısında genç hafızı bulmak için çalışma başlattı.

En zor görev Biri oğlunun, diğeri eşinin cenaze namazını kıldırdı

İmam olan baba Ahmet Yeşilyurt'un görev yaptığı Rusçuk Bölge Müftülüğü ise durumu Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığına bildirdi. Genç hafızın cansız bedeni 6 gün sonra Karadeniz kıyılarında Bulgar polisi tarafından bulundu. Yapılan otopsinin ardından gencin cenazesi memleketi Aksaray'a getirildi.Yeşilyurt için öğle namazını müteakip Somuncu Baba Külliyesi'nde cenaze namazı kılındı. İmam-hatip olan Ahmet Yeşilyurt, külliyedeki cenazede hafız oğlu için en acı görevini yaptı. Hafız oğlu için alınan helalliğin ardından cenaze namazını kıldıran imam babayı meslektaşları ve yakınları teselli etti. Yeşilyurt'un cenazesi, namazın ardından Ervah Kabristanlığı'na defnedildi. (AKSARAY İHA)

Haberin Devamı

En zor görev Biri oğlunun, diğeri eşinin cenaze namazını kıldırdı

KAZADA ÖLEN EŞİNİN CENAZE NAMAZINI KILDIRDI

Aynı saatlerde Ordu'nun  Gölköy ilçesinde Samsun'un Terme ilçesinde otomobilin, akaryakıt istasyonundan çıkan TIR'a yandan çarptığı kazada hayatını kaybeden Havva Çelik (42), son yolculuğuna uğurlandı. 3 çocuk annesi Çelik’in cenaze namazını ise din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan eşi Ferda Çelik kıldırdı.

Kaza, dün Samsun-Ordu karayolunun Söğütlü mevkisinde meydana geldi. 6 yaşındaki çocukları T.Y.Ç.'yi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sağlık kontrolüne götürdükten sonra Ordu'nun Gölköy ilçesine dönmek için yola çıkan Ferda Çelik yönetimindeki 52 DH 615 plakalı otomobil, akaryakıt istasyonundan çıkan Kenan Mammadov'un kullandığı 20 ZB 870 plakalı TIR'a yandan çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Çelik ile eşi Havva ve çocukları T.Y.Ç. yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine gelen sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından yaralılar Çarşamba Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Havva Çelik (42), doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

En zor görev Biri oğlunun, diğeri eşinin cenaze namazını kıldırdı

TIR sürücüsü gözaltına alınırken, polis kaza ile ilgili inceleme başlattı. Ferda Çelik ve çocuğu ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Havva Çelik’in cenazesi yakınları tarafından alınarak Gölköy ilçesi, Kale Mahallesi’ndeki evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Havva Çelik için öğle vakti cenaze namazı kılındı. Namazı, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan eşi Ferda Çelik kıldırdı. Namazın ardından Çelik, aile kabristanlığında toprağa verildi. (Mustafa KIRLAK / DHA)