Gündem Ender Saraç diyeti

Ender Saraç diyeti

29.04.2018 - 19:01 | Son Güncellenme:

Yaz ayları yaklaşırken birçok kişinin ortak problemi olan kilo problemleri de gün yüzüne çıkmaya başlamıştır. Kış aylarında alınan kilolar yaz ayının gelmesiyle büyük bir dert haline gelmiştir. Düzenli spor ve sağlıklı bir beslenme ile bu problemden rahatça kurtulabilirsiniz.

Ender Saraç diyeti

Ender Saraç diyetinin püf noktaları

Haberin Devamı

Yaz ayları, denize girmek isteyenlerin ve dilediği kıyafeti rahatça giymek isteyenlerin zamanıdır diyebiliriz. Mayo ve bikinilerinizi ya da yaza uygun kıyafetlerinizi fazlalıklarınızdan korkmadan giymek istiyorsanız Ender Saraç diyeti tam da size uygun ve sizi zorlamayacak bir diyettir. Ünlülerin bile sıklıkla kullandığı bu diyet sizi zorlamadan güzel bir vücutla fazlalıklarınızdan kurtulmuş olarak yaza girmenizi sağlayacaktır. Ender Saraç diyetinin püf noktaları nelermiş bir bakalım.

  • Sabah mutlaka aç karnına ballı ve limonlu bir bardak ılık su içilmelidir. Bu karışımı içtikten yaklaşık yarım saat sonra kahvaltınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde metabolizmanız daha hızlı çalışmaya başlayacaktır.
  • Üç ana öğün ve üç ara öğün olmak üzere yeme alışkanlığınızı muhakkak altı öğüne paylaştırmak en önemli püf noktasıdır.
  • Günde yaklaşık üç litreye kadar su tüketmek hem metabolizmayı hızlandırması hem de vücutta ki ödemin atılmasına yardımcı olması açısından önemlidir.
  • Her gün mutlaka yeşil çay tüketimi yapılmalıdır ama günde beş bardaktan fazla yeşil çay tüketilmemelidir.
  • Düzenli egzersiz de Ender Saraç diyetinin en önemli püf noktalarından bir tanesidir.

Ara öğünler nasıl seçilmelidir?

Ara öğünler açlığı bastırmak ve fazla yeme isteğini kapatmak için vardır. Bunun için ara öğünlerde genellikle meyve ve yoğurt tüketilmesi önerilmektedir.

Ana öğünler nasıl seçilmelidir?

Haberin Devamı

Günün en önemli öğünü sabah kahvaltısıdır; bu öğünü asla atlamamanız gerekmektedir. Öğlen yemeğinde eğer protein yani ızgara ya da haşlanmış bir et tercih ettiyseniz akşam yemeğinde daha hafif sebze yemekleri tercih etmelisiniz. Özellikle akşam yemeklerinde sebze ağırlıklı hafif yemekler tercih ederseniz hazmı daha kolay olacaktır. Akşam yemeğinin çok geç saatlere bırakılmaması gerekmektedir. Mümkün olduğunca erken saatlerde yemeğin yenmesi gerekmektedir. Geç saatlerde yenen her yemek muhakkak kilo alımı olarak size geri dönecektir.