Gündem Endüstriyel tasarımın babası Raymond Loewy

Endüstriyel tasarımın babası Raymond Loewy

04.11.2013 - 22:56 | Son Güncellenme:

5 Kasım 1893 - 14 Temmuz 1986 yılları arasında yaşamış Raymond Loewy pek çok ünlü markanın logolarını ve ürünlerini tasarlamış ünlü endüstriyel tasarımcıdır.

Endüstriyel tasarımın babası Raymond Loewy

Raymond Loewy kimdir?

5 Kasım 1893'te Paris'te doğan Raymond Loewy profesyonel kariyerinin çoğunu Amerika Birleşik Devletleri'nde geçirmiştir. Ünlü tasarımları arasında Shell, Exxon, TWA ve eski BP logolaı, CocaCola otomat makineleri , Pennsylvania Demiryolları'na ait GG1 ve S-1 lokomotifleri, Studebaker Avanti ve Champion modelleri ve Lucky Strike sigara paketleri bulunur. 70 yıllık kariyerinde büyük markalarla çalışma imkanı yakalamış ünlü tasarımcı 31 Ekim 1949 tarihinde Time dergisinin kapağında yer almıştır. 14 Temmuz 1986 tarihinde Monte Carlo, Monaco'da ölmüştür.

Raymond Loewy Kariyeri ve Ünlü Tasarımları

Tasarımcı olarak ilk başarısı 1908 yılında Gordon Bennet Kupası'nı kazandığı model uçaktır. 1. Dünya Savaşı'nda Fransız ordusunda savaştıktan ve yaralandıktan sonra cebinde 50 dolar ile 1919 yılında Amerika'ya giden bir gemiye binmeyi başarmıştır.
New York'taki ilk yıllarında pencere tasarımcısı olarak çalışmıştır. Bu esnada Vogue ve Harper's Bazaar dergileri için moda illüstratörlüğü de yapmıştır.


Coldspot buzdolaplarını tasarladıktan ve Hupp Motor Company için çalıştıktan sonra Londra'da ofis açmıştır. Loewy, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'ndan kaçan Yahudilere iş vermiştir.


1937 yılında Pennsylvania Demiryolları ile çalışmaya başlamış ve yolcu lokomotiflerini tasarlayarak en ünlü tasarımlarından birine imza atmıştır.


Loewy Amerikan araba yapımcısı Studebaker için de pek çok model tasarladı. Bu modeller arasında Avanti ve Commander Starlight coupe bulunur.