Gündem Enfes domates çorbası tarifi

Enfes domates çorbası tarifi

16.04.2018 - 14:37 | Son Güncellenme:

Domates çorbası soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve ana yemeklerinizden önce güzel bir başlangıç yapmanızı sağlayacak oldukça sağlıklı bir öğündür. Aynı zamanda şık davetleriniz için hazırlayabileceğiniz masanıza sunumu itibariyle renk katacak güzel bir çorbadır.

Enfes domates çorbası tarifi

Malzemeler

Haberin Devamı
  • 5 adet olgunlaşmış, kırmızı domates (çorbanızın daha lezzetli olması için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme olacak şekilde)
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz

Üzeri için

Rendelenmiş kaşar veya kıtır ekmekler

Yapılışı

Öncelikle domateslerin kabuklarını ince bir şekilde soyunuz. Ardından domatesleri bir kabın içerisine rendeleyiniz. Daha sonra tereyağını tavada eritin ve içine unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun. Bu işlem domates çorbanızın kıvamlı olmasını sağlayacaktır. Daha sonra biberleri ekleyip karıştıralım. Ardından rendelediğimiz domatesleri karışıma ekleyip homojen bir kıvam alana kadar 10-15 dakika pişirelim. Daha sonra sıcak suyu karışıma ekleyip pişene kadar karıştıralım. Dilerseniz domates çorbanıza daha yumuşak bir tat kazandırmak için yarım su bardağı süt de ilave edebilirsiniz. Pişen çorbamızı blenderdan geçirelim ve tuzunu da ekleyerek ocaktan alalım. Çorbamızı kâselere bölüştürelim ve üzerine isteğe bağlı olarak kaşar veya kıtır ekmekleri serpiştirelim. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Fırınlanmış Domates Çorbası

Malzemeler

  • 1 kilo domates
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Alacağı oranda zeytinyağı
  • Maydanoz veya taze kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı krema
  • 5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı

Bir fırın tepsisinin içerisine irice doğradığınız domatesleri, soğanları, sarımsakları ekleyin. Üzerine otları serpiştirin. Sonrasında üzerinde zeytinyağı gezdirerek baharatlarınızı ilave edin. 230 dereceye ayarlanmış fırınınızda sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzeleri bir tencereye alın ve üzerine tavuk suyunu ya da et suyunu dilerseniz de normal suyu ilave edebilirsiniz. Biraz pişirdikten sonra içerisine tereyağını ekleyin. Daha sonra pişen çorbanızı mikserden geçirin. İçerisine kremayı da ilave ettikten sonra biraz zeytinyağı gezdirin ve baharatlarınızı da ekleyerek ocaktan alın. Dilerseniz üzeri için rendelenmiş kaşar ya da taze fesleğen kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf nokta

Domates çorbası yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta domateslerinizin mevsimine uygun olmasıdır. Seçeceğiniz taze, günlük, olgun ve kırmızı domatesler, çorbanızın lezzetini arttıracaktır.

Yazarlar