Gündem ‘Enflasyon ateşi düşmeye başladı’

‘Enflasyon ateşi düşmeye başladı’

12.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işsizlik oranında Kasım 2012’den beri en düşük seviyenin yakalandığını, büyüme ve ihracat rakamlarının iyi olduğunu, enflasyonun ateşinin de düşmeye başladığını belirterek, “Aldığımız tedbirlerin pozitif etkileri hissediliyor” dedi.

‘Enflasyon ateşi düşmeye başladı’

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonun ateşinin düşmeye başladığını, ekonomide alınan tedbirlerin pozitif etkilerinin piyasada daha fazla hissedildiğini, önümüzdeki aylardan itibaren çok daha iyi oranlar yakalanacağını söyledi.

Haberin Devamı

DSİ tarafından tamamlanan 369 Tesisin Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

53 MİLYAR LİRALIK YATIRIM: Tek seferde toplam yatırım bedeli 53 milyar lirayı bulan projeleri resmen hizmete alıyoruz. Aralarında baraj, içme suyu, sulama, toplulaştırma, atık su ve taşkın koruma tesislerinin yer aldığı 369 farklı tesisin 66 ilimizde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ TEHDİDİ: İklim değişikliği en fazla suyumuzu, yani hayatımızı tehdit etmektedir. İklim krizi derinleştikçe su kaynakları kalite ve miktar yönünden olumsuz etkilenmektedir. Özellikle Akdeniz çanağındaki ülkeler, iklim değişikliğinin olumsuz yansımalarını daha fazla hissediyor... Türkiye olarak bu anlayışla iklim değişikliğiyle mücadele çabalarına aktif destek veriyor, tüm süreçlerde öncü rol üstleniyoruz.

Haberin Devamı

TASARRUF ZORUNLULUK: Ülkemizin gıda güvenliğini garanti altına almanın yolu, su kaynaklarımızı etkin, verimli ve tasarruflu kullanmaktan geçiyor. Bu bizim için tercihten öte zorunluluktur. Çünkü biz yaygın kanaatin aksine su zengini bir ülke değiliz... Türkiye’nin boşa harcanacak bir damla dahi suyu yoktur. Hele hele su kaynaklarımızı kirletmek, ihanete eşdeğer bir gaflet halidir... Buradan 85 milyonun her bir ferdini “Bir damla da sen ol” parolasıyla yürüttüğümüz su verimliliği seferberliğimize destek olmaya, katkı vermeye çağırıyorum.

SU AKAR, TÜRK YAPAR: Şehirlerimiz içme suyu sıkıntı yaşamasın diye 81 il içme suyu eylem planı hazırladık. 81 ilimizin tamamının memba kalitesinde suya ulaşması için son 21 yılda 316 adet içme suyu ve 24 atık suyu tesisini hizmete sunduk... Olağanüstü gayretlerimiz neticesinde ‘Su akar, Türk bakar’ sözü tarihe karışmış, bunun yerini ‘Su akar, Türk yapar’ sözü almıştır.

ÇEVRECİ MASKELİ MARJİNALLER: Türkiye’nin kaynaklarını Türk Milleti’nin emrine verme gayretlerimizin çevreci maskesi takan marjinaller tarafından engellenmesine müsaade etmeyeceğiz. Herkes bilmelidir ki, başka ülkelere hak olan Türkiye’ye lüks değildir... Bunun için madenimiz varsa ortaya çıkaracağız, petrolümüz, doğal gazımız varsa keşfedeceğiz...

Haberin Devamı

ENFLASYON VE İŞSİZLİK: TÜİK tarafından açıklanan ekim ayına ilişkin işgücü istatistikleri doğru yolda olduğumuzun işaretidir. İşsizlik oranı ekim ayında bir önceki aya göre yarım puan azalışla yüzde 8,5’a düştü. İstihdam edilenlerin sayısı ise aynı dönemde bir önceki aya kıyasla 246 bin kişi aratarak 31 milyon 835 bin kişiye ulaştı. Bu rakamlarla işsizlik oranında Kasım 2012’den beri en düşük seviyeyi yakalamış olduk. Büyüme ve ihracatta zaten çok iyi bir yerdeyiz. Enflasyonun ateşi de düşmeye başladı. Aldığımız tedbirlerin pozitif etkileri piyasada daha fazla hissediliyor. Önümüzdeki aylardan itibaren çok daha iyi oranlarla karşılaşacağız.

‘Enflasyon ateşi düşmeye başladı’

Eski bakanlarla kurdele kesti

Mersin, Antalya ve Kocaeli ile canlı bağlantı yapan Erdoğan, toplu açılışı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanı sıra projelere emeği geçen eski bakanlar Mehdi Eker, Bekir Pakdemirli, Veysel Eroğlu ve Vahit Kirişçi ile kurdele keserek yaptı.

Haberin Devamı

AK Parti’de yerel seçim mesaisi

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne hazırlık çalışmaları kapsamında belediye başkan adaylarını belirlemek üzere AK Parti bünyesinde oluşturulan komisyonun ilk toplantısına başkanlık etti. AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantıda AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yer aldı. Komisyon aday belirleme çalışmaları kapsamında temayül yoklaması, anketler ve geçmiş seçim sonuçlarını değerlendirdi, ayrıca parti teşkilatının ve ilgili şehir milletvekillerinin görüşlerini ele aldı. Toplantıda, Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti ve MHP heyetlerinin yürüttüğü ortak çalışmaların sonuçları da masaya yatırıldı.