Gündem Enkazdan 128 saat sonra çıkarılan Vatin annesine güç oldu: ‘Beni hayata kızım bağladı’

Enkazdan 128 saat sonra çıkarılan Vatin annesine güç oldu: ‘Beni hayata kızım bağladı’

03.02.2024 - 06:44 | Son Güncellenme:

Vatin bebek, depremlerin yıktığı Hatay’da enkazdan 128 saat sonra çıkarıldı. Babası ve 2 kardeşini kaybeden 3.5 aylık Vatin, felç kalan annesi Yasemin’e güç verdi. Anne Begdaş: ‘Kızım da olmasaydı yaşamak istemezdim. Hayatta kalmakla beni de hayata bağladı’.

Enkazdan 128 saat sonra çıkarılan Vatin annesine güç oldu: ‘Beni hayata kızım bağladı’

ÇİĞDEM YILMAZ- Kahramanmaraş merkezli depremin yıktığı Hatay’da enkaz altından 128 saat sonra çıkarılan, sağlık çalışanının parmağını emdiği görüntülerle gündem olan 3.5 aylık “Mucize bebek” Vatin büyüdü ve annesine güç oldu. Milliyet, Vatin’in annesi Yasemin Begdaş ile konuştu.

Haberin Devamı

54 GÜN SONRA KAVUŞMA

Enkazdan çıkarılan Vatin ailesi bulunamadığı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşa yerleştirildi. Bakanlık refakatçisiz çocukların ailelerinin bulunması çalışmaları kapsamında gelen ihbarları değerlendirdi. Yapılan incelemeler sonrasında aileyle iletişime geçen Bakanlık, aileden ve bebekten alınan DNA örneğinde uyuşma sağlandığını tespit etti ve sağlıkçıların “Gizem” ismini verdikleri Vatin Begdaş, depremden 54 gün sonra annesi Yasemin Begdaş (36) ile bir araya geldi.

Enkazdan 128 saat sonra çıkarılan Vatin annesine güç oldu: ‘Beni hayata kızım bağladı’

Yasemin Begdaş ve ailesi 2019’da Suriye’den geldi. Eşini ve 2 oğlunu depremde kaybeden Begdaş, beton yığınlarının altından çıkarıldıktan sonra yatağa mahkûm kaldı. Hastaneden taburcu olan anne Begdaş, küçük kızı Vatin ile Kayseri’de bir akrabalarının yanına yerleşti. Türkçe bilmeyen anne ile bir akrabalarının aracılığıyla konuştuk. Anne Begdaş, depremin olduğu anda büyük oğlunu kaybettiğini ancak küçük oğlunun ise yaşadığını ve sürekli “Anne zaman çıkacağız” dediğini ve son güne kadar küçük oğlu ile konuştuğunu, Vatin bebeğin ise enkaz altındayken hiç ağlamadığını ve bebeğini emziremediğini söyledi.

Haberin Devamı

Çocuklarını ve eşini kaybettiği için çok üzgün olduğunu ama şimdi 1 yaşını geçen kızı Vatin’in hayatta olmasına çok mutlu olduğunu aktaran Begdaş, şu an yeni bir ameliyat için Kayseri Şehir Hastanesi’nde yatıyor. Anne Begdaş, “Allah kızımı bana bağışladı, kızım da olmasaydı ben de yaşamak istemezdim. Hayatta kalmakla beni de hayata bağladı” dedi.