Gündem Erdoğan Atatürk Havalimanı’ndaki mitingde konuştu: İstanbul kendine yakışanı biliyor

Erdoğan Atatürk Havalimanı’ndaki mitingde konuştu: İstanbul kendine yakışanı biliyor

08.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçim kampanyasının en büyük mitingini Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımın 1 milyon 700 bin kişiye ulaştığını söyledi. Erdoğan, “İstanbul kendine yakışanı, ona hizmetkar olanı çok iyi biliyor” dedi.

Erdoğan Atatürk Havalimanı’ndaki mitingde konuştu: İstanbul kendine yakışanı biliyor

GÖKHAN KARAKAŞ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ndeki mitingde gövde gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Burası 15 Temmuz Destanı’nı İstanbullularla birlikte yazdığımız yerdir. Biliyorsunuz, bu kardeşinizi FETÖ’cüler ailesiyle birlikte öldürmeye geldiler. Bay Bay Kemal FETÖ’cüler tarafından tankların arasından kaçırılarak Bakırköy Belediyesi’ne gitti” dedi.

Erdoğan Atatürk Havalimanı’ndaki mitingde konuştu: İstanbul kendine yakışanı biliyor

Büyük İstanbul Mitingi’ne katılımın 1 milyon 700 bin kişiye ulaştığını belirten Erdoğan özetle şunları söyledi:

AYNI HEZİMETİ YAŞIYORLAR: Burasının bir önemli özelliği de 15 Temmuz Destanı’nı İstanbullularla birlikte yazdığımız yerdir. Biliyorsunuz, bu kardeşinizi FETÖ’cüler ailesiyle birlikte öldürmeye geldiler. Bay Bay Kemal FETÖ’cüler tarafından tankların arasından kaçırılarak Bakırköy Belediyesine gitti... Milletim bizimle beraberdi. Milli iradenin şahlanışı olan 15 Temmuz Destanı’ndan rahatsızlık duyanlar buradan her geçtiklerinde adeta aynı hezimeti tekrar yaşıyorlar.

Haberin Devamı

İSTANBUL HEPSİNDEN BİR BAŞKA GÜZEL: Gittiğimiz her şehirde havalimanından miting meydanına kadar attığımız her adımda milletimizin sevgisine, coşkusuna şahit olduk. Kayseri’de 135 bin kişi vardı. Oradan Mersin’e geçtim, 80 bin kişi vardı. Caddelerdeki, meydanlardaki bu tablo bize başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak 21 yıldır hizmet verdiğimiz milletimizle aramızdaki bağın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. Bir önceki gün Erzurum’daydım. Dadaşlar bizim otobüsü adeta önünü kestiler, yürütmüyorlar. Bugün İstanbul hepsinden bir başka güzel. İstanbul bugün kendine yakışanı, ona hizmetkar olanı çok iyi tanıdığı için biliyor.

KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ: Eser ve hizmet yarışımızı muhalefetle değil, kendi kendimizle yapıyoruz... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladığımızda bizi bu şehre hizmetten alıkoymak için, neler yaptılar neler ama biz yılmadık. Teslim olmadık. Hamdolsun İstanbul’u sadece CHP’nin çöpünden, çukurundan, çamurundan kurtarmakla kalmadık. Aynı zamanda bu şehri sahip olduğu avantajları, alt yapı ve üst yapı yatırımlarıyla zenginleştirerek dünyanın gıptayla baktığı bir merkez haline getirdik.

BİZDEN SONRAKİ REZİL ETTİ: Bizden sonra da İstanbul’un başındaki adam maalesef rezil etti. Şimdi de İstanbullu sel bastığı zaman bunun gittiği yer belli. Ya yurt dışı ya Bodrum. Buralarda hayatı geçiriyor. O da yetmiyor, şimdi de Bay Bay Kemal ona talimat vermiş, sen niye İstanbul’da duruyorsun. Van’da da PKK’lılarla anlaşmışlar, onların işaretini yapıyorlar. 2024’te ona da gereken dersi vermeye hazır mıyız? İstanbul bunlardan çok çekti, yeter. Ankara çok çekti, yeter. İzmir çok çekti, yeter.

Haberin Devamı

CAMİYE BİRA ŞİŞELERİYLE GİRDİLER: Gezi olaylarında İstanbul’un sokaklarına bu alçaklar ne yazdılar? Zulüm, 1453’te başladı. Bunlar kim? İşte CHP, yandaşları. Bunlar duvarlara yazdılar. Başbakanlık ofisimin karşısına, rahmetli anneciğime hakaretler ettiler. Ne elde ettiler? Bunlar Dolmabahçe’de Bezm’i Alem Camii’ne bira şişeleriyle girdiler mi? Bira şişeleriyle mabedimizi kirlettiler mi? Öyle biz girdik, biraları devirdik. Bay Bay Kemal istediğin kadar fıçı dolusu iç. Hiçbir şey seni iflah etmez. Benim milletim ayyaşa sarhoşa kalkıp da meydanı bırakmaz.

Haberin Devamı

PAHALILIĞI YOK SAYMIYORUZ: Deprem felaketlerinin üzerine binmesiyle kimi alanlardaki sıkıntıların da arttığının farkındayız. Emin olun konut ve gıda fiyatları başta olmak üzere çarşı pazardaki hayat pahalılığını yok saymıyoruz. Kimi aç gözlülükten kimi mevsim şartlarından kaynaklanan bu meseleleri yakından takip ediyoruz. Zamanla bunların hal yoluna girdiğini muhakkak göreceğiz.

MALİYETİ 100 MİLYAR DOLAR: Türkiye 6 Şubat’ta tarihinin en çok can kaybına ve en ağır yıkımına yol açan bir depremle karşı karşıya kaldı. Çok insanımızı kaybettik. Biz 3 ayda yıkıntıları kaldırdık, yeni konutların inşasına başladık. Hatta bayramda ilk köy evlerini teslim ettik. 100 bin konteynırın kurulumu bitti, inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısı 142 bini temeli atılan konut sayısı ise 59 bini buldu... Bu depremin ülkemize maliyeti 100 milyar doların üzerinde.

Erdoğan Atatürk Havalimanı’ndaki mitingde konuştu: İstanbul kendine yakışanı biliyor

‘MAAŞ ZAMMINI SALI GÜNÜ AÇIKLAYACAĞIM’

Enerji ve savunma alanlarındaki çalışmalarımızla elde edeceğimiz 100 milyar doların üzerindeki kaynağı çalışanıyla, emeklisiyle kadınıyla, genciyle, ülkemizdeki tüm vatandaşların refahını yükseltmek için kullanacağız. Bu doğrultuda pek çok önemli düzenlemeyi hayata geçirdik. Emeklilerimizin en düşük maaşlarını 7 bin 500 liraya yükselttik. 7 bin 500 lira üzerindeki emekli maaşlarıyla ilgili bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızın maaşlarına temmuzda sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayacak refah payı artışı da yapacağız. Şu anda bakanımızın sendikalarla yaptığı görüşmelerin neticesini salı günü inşallah kamuoyuna açıklayacağım.

Haberin Devamı

İSTANBUL BOĞAZI’NIN ALTINA ÜÇÜNCÜ TÜNEL

Şimdi de Büyük İstanbul Tüneli Projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje, Marmaray ve Avrasya’dan sonra Boğaz’ın altından geçecek üçüncü tünel olacak. Büyük İstanbul Tüneli’yle günde 6,5 milyon vatandaşımızın kullanacağı 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayarak şehrin ulaşımını sağlayacağız...

‘Başarılara yeni halkalar ekleyeceğiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnşallah 14 Mayıs’tan itibaren 21 yıldır süren bu başarı zincirimize yeni halkalar ekleyeceğiz” dedi. Erdoğan, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda özetle şu ifadelere yer verdi:

“Ülkeyi yönetme görevini devraldığımız 2002’den beri büyük ve güçlü Türkiye sevdasıyla canla başla çalışıyoruz. Milletimizin sandıkta omuzlarımıza yüklediği emanete hakkıyla sahip çıkmanın mücadelesini veriyoruz. Bu uğurda ne engeller aştık, bir Allah bir de aziz milletimiz biliyor. Şayet bugün kişi başına millî gelirini 3 bin 600 dolardan 10 bin 650 dolara çıkaran… Merkez Bankası rezervi toplam 115 milyar dolara ulaşan… İstihdamını 32 milyon sınırına getiren, yıllık 51,5 milyon turist ağırlayan… Tarihinin en büyük ulaşım, savunma, teknoloji, enerji, sağlık, konut ve çevre projelerine imza atan... Deprem felaketine rağmen emeklisini, işçisini, memurunu enflasyona ezdirmeyen… Ekonomisi güçlü, altyapısı sağlam, hedefleri büyük, öz güveni yüksek bir Türkiye varsa, bunda Tayyip Erdoğan kadar sanayicinin, işçinin, çiftçinin, tüccarın, ev hanımının, memurun da alın teri vardır... Bu başarıda AK Parti kadar Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızın da katkısı vardır... İnşallah 14 Mayıs’tan itibaren 21 yıldır süren bu başarı zincirimize yeni halkalar ekleyeceğiz.” -ANKARA Milliyet