Gündem Erdoğan AYM üyeliğine Akçil’i seçti

Erdoğan AYM üyeliğine Akçil’i seçti

01.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil’in Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçilme kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Erdoğan AYM üyeliğine Akçil’i seçti

ANKARA Milliyet  - AYM’nin Danıştay kontenjanından üyesi Muammer Topal’ın görev süresinin 30 Ocak’ta dolması nedeniyle, AYM üyeliği için Danıştay Genel Kurulu’nda seçim yapılmış, seçimde en yüksek oyu Akçil almış ve en yüksek oyu alan 3 aday sırasıyla Cumhurbaşkanlığına sunulmuştu. Akçil ile birlikte, 15 üyeli AYM’nin 8’i Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçilmiş oldu. 

Haberin Devamı

Erdoğan, 2014’ten itibaren Başkanvekili Kadir Özkaya, Recai Akyel, Yusuf Şevki Hakyemez, Yıldız Seferinoğlu, Selahaddin Menteş, Basri Bağcı ve İrfan Fidan’ı Yüksek Mahkeme üyesi olarak belirledi. Diğer üyeler Rıdvan Güleç, Kenan Yaşar ve Muhterem İnce ise TBMM kararıyla göreve geldi. Erdoğan’dan önce seçilen Başkan Zühtü Arslan’ın 17 Nisan’da, Muhammed Emin Kuz’un ise 12 Mayıs’ta görev süresi dolacak. Arslan ile Kuz’un yerine üye seçmesiyle birlikte, AYM’deki 10 üyeyi Erdoğan seçmiş olacak. 

Çetin Arslan HSK üyesi oldu 

Öte yandan TBMM Genel Kurulu’nda, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nda boş bulunan üyelik için Çetin Arslan seçildi.