Gündem Erdoğan aynı yerde duruyor

Erdoğan aynı yerde duruyor

10.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek “Tayyip Erdoğan 15 sene önce katillerin yüzlerine karşı ‘one minute’ diye haykırırken nerede duruyorsa, bugün de aynı yerde dimdik durmaktadır” dedi.

Erdoğan aynı yerde duruyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Programda HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar de yer aldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında İslam dünyasının ramazan ayını karşılaşamaya hazırlandığını belirterek “Ancak ramazan ayını başta Gazze olmak üzere gönül coğrafyamızın pek çok bölgesinde ciddi insani dramların yaşandığı bir dönemde karşılıyoruz. Özellikle 7 Ekim’den beri Gazze’de yaşananlar artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Bir terör devleti olan İsrail, Batılı güçlerin sınırsız askeri ve diplomatik desteğini arkasına alarak Filistinli kardeşlerimize yönelik tam anlamıyla bir soykırım politikası uygulamaktadır. Gıda almak için sıra bekleyen masumların dahi öldürüldüğü bir barbarlıkla karşı karşıyayız” dedi. 

‘Utanç verici’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “7 Ekim’den bu yana süresi itibariyle geçen 155 günde gerçekten yüreklerimizi dağlayan, içimizi parçalayan, bir insan olarak yüzümüzü kızartan utanç verici pek çok hadiseyle karşılaştık. Her şeyden önce uluslararası kurumların, insan hakları örgütlerinin ve basın kuruluşlarının söz konusu İsrail olunca nasıl hiçbir işe yaramadıklarını hep birlikte gördük, tecrübe ettik. Yine bu süreç bize İslam dünyasının özellikle ortak hareket etme, İsrail ve destekçileri üzerinde sonuç alıcı baskı kurma, zulmü ve katliamı engelleme noktasında halen çok önemli eksiklerinin bulunduğunu göstermiştir. Yaklaşık 2 milyar nüfuslu İslam alemi Filistin halkına kardeşlik görevini maalesef tam manasıyla yerine getirememiştir. Elbette çok uğraşıldı, gayret gösterildi, diplomatik açıdan çaba harcandı ama Gazze’de masum çocukların ya açlıktan ölmesine ya da kurşunlarla ve üzerlerine atılan bombalarla katledilmesine mani olunamadı. Böyle bir durumun oluşmasının şüphesiz pek çok sebebi bulunuyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve küresel sistemin İslam dünyasını dışlayan yapısı bu sebeplerden sadece bir tanesidir. İkinci Cihan Harbi’nin galipleri tarafından kurgulanan mevcut nizamda Müslümanlar üvey evlat olarak görülmektedir.”

Haberin Devamı

‘Kul hakkına giriyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletiyle ve milletiyle Filistin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülkenin tartışmasız bir şekilde Türkiye” olduğunu belirterek “Hal böyleyken her kim ‘Hiçbir şey yapmadılar’ diyerek hükümetimizi eleştiriyorsa, açık söylüyorum iftira ediyor, kul hakkına giriyor demektir. Şu gerçeği tüm dünya çok iyi biliyor. Tayyip Erdoğan 15 sene önce katillerin yüzlerine karşı ‘one minute’ diye haykırırken nerede duruyorsa, bugün de aynı yerde dimdik durmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

‘Yardımlar 40 bin tonu buldu’

Türkiye’nin Filistin halkı için tüm imkânlarını seferber ettiğini belirten Erdoğan, yardımları şöyle anlattı: “7 Ekim’den bugüne kadar yabancı liderlerle yaptığımız tüm görüşmelerde Filistin meselesinin ve Gazzeli kardeşlerimizin durumunu gündeme getirdik. Katıldığımız tüm uluslararası toplantılarda, Filistin ve Gazze’nin sesi olduk. Şimdiye kadar 19 uçak ve yedi sivil yardım gemisiyle bölgeye gönderdiğimiz insani yardımların toplamı 40 bin tonu buldu. Önceki gün yola çıkan Kızılay’ımıza ait 3 bin tonluk bir yardım gemisi daha yarın El Ariş’e ulaşıyor. Her gün Refah Sınır Kapısı’ndan Kızılay’a ve sivil toplum kuruluşlarına ait TIR’lar Gazze’ye yardım taşıyor. Bu yardımların içerisinde gıda, su, hijyen, tıbbi ve barınma malzemelerinin yanı sıra 53 adet ambulans bin 551 jeneratör, sekiz sahra hastanesiyle 3 bin çadır da bulunuyor. Refakatçileri birlikte ülkemize getirdiğimiz hasta ve yaralı kardeşlerimizin tedavileri devam ediyor.”

Haberin Devamı

‘İsimleri canilerin yanına eklendi’

İsrail yönetimini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Öyle manzaralara şahit olduk ki içinde en küçük bir insanlık kırıntısı olan birisinin, uluslararası hukuka, asgari düzeyde de saygı gösteren bir devletin bunları yapabilmesi mümkün değildir. Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi, Gazze’de işledikleri insanlık suçlarıyla günümüzün Nazileri olarak isimlerini Hitler’in, Mussolini’nin, Stalin’in, Pol Pot’un, Franco’nun ve diğer modern dönem canilerinin yanına ekletmişlerdir. İnsanlığın vicdanında zaten mahkum olan bu katliamcıların uluslararası hukuk önünde de hesap vermeleri için gerekeni yapıyoruz, yapacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan aynı yerde duruyor

‘Gölgemizde yürüyüp bize çelme takmaya çalışıyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Şanlıurfa’da mitinge katıldı. Erdoğan konuşmasında “Hiç kimsenin Cumhur İttifakı’nın, AK Parti’nin, şahsımızın gölgesinde yürüyerek sırf seçim kaybettirmek için ortada dolaşmasına rıza göstermeyiz. Gölgemizde yürüyüp, bize çelme takmaya çalışanlar istismarda sınır tanımıyorlar. Rabbim hepsini ıslah etsin” ifadelerini kullandı. Erdoğan “Devir, kavga, çekişme değil, birlik olup zulme set çekme devridir. Bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenerek mücadelemize sürdüreceğiz. Ayrışmayacağız, bölünmeyeceğiz, birbirimize asla düşmeyeceğiz. Aksine safları sıkılaştıracağız; kusurları büyüten, farklılıkları derinleştiren değil, kardeşliği yüceltenlerden olacağız. Böyle derdi olmayana kulak vermeyin, vakit harcamayın, oy da vermeyin. Biz eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz derken, birileri gibi yalan yanlış ifadelerle siyaset cambazlığı peşinde koşmuyoruz” dedi.