Gündem Erdoğan duyurdu! Terör örgütü DEAŞ'ın sözde lideri etkisiz hale getirildi

Erdoğan duyurdu! Terör örgütü DEAŞ'ın sözde lideri etkisiz hale getirildi

30.04.2023 - 23:26 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayın programında terör örgütü DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin El- Kureyşi'nin MİT'in Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Katıldığı canlı yayın programında büyük ve güçlü Türkiye’nin vatandaşları için gurur kaynağı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerini sindirdiklerini, bu mücadelenin Avrupa'nın güvenliğine de katkı sağladığını bildirdi. Erdoğan, ”PKK/PYD ile sonuç alıcı mücadele eden tek ülke biziz NATO içerisinde. MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el- Kureyşi'yi uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs dün Suriye'de etkisiz hale getirildi. Terör örgütleri ile mücadelemiz ayrım yapmadan devam ediyor. ABD yapınca dünya konuşuyor. MİT bizim dönemizde uluslararası mücadele yön bir teşkilat haline gelmiştir. Teşkilatımız ayrıca Amerikan ve Rus istihbarat teşkilatlarının görüşme yapacağı bir düzeye gelmiştir. Eskiden bir Türkevi vardı biz bunu yeterli görmedik, BM'nin karşısına yeni bir Türk evi yaptık. Esir takasında da olan Ukrayna ve Rusya lideriler ile olan olumlu havamız Tahıl koridorunda da iyi çalıştırdık, çalıştırmaya devam ediyoruz. Kamuda yurt dışında doğup büyüyen gençlerimizin istihdamını artıracağız. Yurt dışında yetişmiş nitelikli beyinlerin ülkemizde istihdamını sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan duyurdu Terör örgütü DEAŞın sözde lideri etkisiz hale getirildi

GÜVENLİK UZMANI BAŞBUĞ: TÜRKİYE, IRAK VE SURİYE'NİN HER YERİNDE ATILAN HER ADIMI BİLİYOR

Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, CNN TÜRK ekranlarında MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonla, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşi'yi etkisiz hale getirmesini değerlendirdi. Terörle mücadelede gerçekteşleştirilen başarılara değinen Başbuğ, şu ifadeleri kullandı:

Şimdi meseleye Türkiye'nin gelmiş olduğu noktadan yaklaşırsak gerçekten hem Irak'ta hem Suriye'de alanın her karesine her anına hakim olan bir istihbarat teşkilatı ve yapılanması görüyorsunuz. Şimdi gerek terör örgütü gerek ona destek veren ülkeler ki Amerika başta. Bu ülkelerin bu örgütlerin şuan zihinlerinde oluşan genel kanı şu; Kandil, asla rahat yok. Kandil, silahlı kuvvetlerin, istihbarat teşkilatının en hakim olduğu yer. İnelim Süleymaniye'ye, iniyorlar orada da rahat yok. Çünkü orada da MİT her yerde. Yürü batıya doğru Sincar'a, orada da rahat yok. Bir ton operasyon gerçekleştirdik. Geçelim Suriye'ye orada da kendimizi güvende hissederiz. Kamışlı, Rakka orada da rahat yok. Daha geçen hafta hatta dün orada çok kritik MİT'in nokta operasyonlarıyla karşılaştık. Yürüyelim Afrin ve İdlip'e doğru, orada da rahat yok. Böylesi her biri filmlere destan, filmlere konu çok sayıda operasyon gerçekleştirdi Milli İstihbarat Teşkilatı. Bu açıdan bakıldığında şu tablo ortaya çıkıyor; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Irak ve Suriye'nin her yerinde ve atılan her adımı, yapılan her türlü kirli işbirliğini biliyor, görüyor, gözetiyor, gün ve saat geldiğinde hesabını kesmek üzere bir takım operasyonel planlar yapıyor, tablo bu. Şimdi böyle bir süreçte Türkiye'nin bu götürmüş olduğu operasyon ilk ve son mu? Asla. Cumhurbaşkanımız konuşmasında ne dedi? Bu ve benzer birçok operasyon gerçekleştirdik. Batı bunun benzeri bir tanesini yapsa kıyameti kopartır, ortalığı velveleye verir, işte size operasyon dedi ve müjdeyi öyle verdi. Bu hem DEAŞ'ın hem de batının çöküşünü gösteriyor.

Haberin Devamı

'DEAŞ'I AMERİKA KURMUŞTUR'

DEAŞ'ın Amerika tarafından bir proje örgüt olarak sahada bulunduğunu, beslendiğini ve bugünlere getirildiğini ve halen desteklendiğini asla akıldan çıkarmayalım. Bunu ben değil Amerika'nın devlet başkanı ifade etti. Trump, hatta bir nokta atışla dönem olarak Obama döneminde kurulan bir örgüttür DEAŞ, Amerika kurmuştur ve varlık sebebi yapmıştır kendini Irak ve Suriye'deki bu coğrafyadaki gerekçe olarak kullanmıştır dedi. Trump'ın sadece bu söylemiylede kalmıyoruz. Hatırlayın; Bu görüntülerde BBC tarafından dünya kamuoyuna servis edilmişti. DEAŞ'lı teröristlerin otobüslere, kamyonlara bindirilerek, kahkahalar eşliğinde götürüldüğünü, Amerika tarafından tahliye edildiği görüntülerle karşılaştır dünya kamuoyu. O zaman yine CNN TÜRK'deydik. Yine şunu belirtmiştim; Bu teröristler başka coğrafyalardan, başka kimliklerle savaştırılmak üzere Amerika tarafından bir yerlere götürülüyor dedik. İşte o bir yerler Afganistan çıktı. Orada da hatırlarsanız, bir takım saldırılarda arka planda hep bunlar yer aldı. DEAŞ'ın yine biz düzmece bir örgüt olduğunu Amerika tarafından fonlanan bir örgüt olduğunu gösteren bir gerçeği biz nerede karşılaştık. Batıdan 3 bine yakın teröristin yani terörist kimliğiyle görevlendirilen ismin bu bölgeye geldiğini gördük. Bunlar hep delillendi, ispatlandı.