Gündem Erdoğan müjdeyi verdi: Ticari araçtan ÖTV alınmayacak

Erdoğan müjdeyi verdi: Ticari araçtan ÖTV alınmayacak

25.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gemlik’te Togg Teknoloji Kampüsü’nde batarya üretim tesisinin temeli atıldı. Törenden önce Gemlik’te halka hitap eden Erdoğan, şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici gibi araçlarını yenileyecek esnaftan ÖTV alınmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, esnafa vergi muafiyeti müjdesi geldi. “Esnafımız şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği ve aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek” diyen Erdoğan’ın eleştirilerinin odağında ise Kılıçdaroğlu vardı.

Haberin Devamı

Yerli otomobil Togg’un üretildiği Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulacak Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü’nün temeli dün atıldı. Yanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’la, direksiyonuna oturduğu Togg aracı ile şehir meydanına gelen Erdoğan çiçekler ve sloganlarla karşılandı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

EVDE ÜRETTİĞİNİ SATANA VERGİ YOK: Evde imal ettiği ürünleri internetten satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Basit usulde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını vergiden muaf tutmuştuk. Dünyada örneği olmayan düzenleme yapmıştık. 830 bin esnafımız muafiyetten yararlanıyor... Basit usul dışında kalan 13 büyükşehrimizdeki pazarcı esnaflarımızı bu uygulamaya dahil ediyoruz. Ticari aracını yenilemek isteyen esnafa müjdemiz var. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği, aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek. Tüm bu konularla ilgili detaylar Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından açıklanacaktır. İnşallah yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız düzenlemelerden biri bu olacaktır.

Haberin Devamı

SELO’YU, APO’YU BIRAKACAKLAR: Bay bay Kemal ‘cezaevlerini boşaltacağız’ diyor. Bu ülke hukuk devleti neyi boşaltıyorsun. Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan terörist Selo’yu bile çıkaracağım diyor. Bunun yanında Apo’yu da çıkaracağım diyor. Bunu diyen kim? Bunun yanında Meral Hanım, o da söylüyor. HDP zaten söylüyor... Biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. 

300 MİLYAR DOLAR GETİRECEKMİŞ: Son birkaç ayda ülkemize kazandırdığımız yatırımların sadece zekatıyla bile biz bunların hayallerini geride bırakırız... Bay bay Kemal Londra’nın tefecilerinden 300 milyar dolar getirecekmiş. Bay bay Kemal böyle atmakla filan olmuyor. Esrar, eroin kaçakçılarından para getireceksin, yok böyle bir şey ya.

BUNLAR LGBT’Cİ: Gençler, evliliğe karşı durmak yok. Siz bu LGBT’cilere bakmayın. Bu CHP LGBT’ci, İYİ parti LGBT’ci, HDP LGBT’ci. Cumhur İttifakı kutsal ailesiyle bu yolda yürüyor.

Haberin Devamı

Erdoğan müjdeyi verdi: Ticari araçtan ÖTV alınmayacak

‘TOGG TALEP REKORU KIRDI’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki mitingin ardından, Togg’un, Teknoloji Kampüsü’ne geçti. Burada Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü’nün temelini atan Erdoğan, “Milli gururumuz Togg, Türkiye’nin teknolojik gelişiminin, ekonomik kalkınmasının ve küresel saygınlığının da sembollerinden biridir. Mühendislerimizin ilk yerli araç teşebbüsü, ‘Devrim’ otomobilini 60 sene önce garaja hapsetmek için neler yapıldıysa çok daha fazlası Togg için de uygulandı. ‘Siz bu araçları üretemezsiniz’ dediler. Bu iddiaları da boşa çıkınca bu defa, ‘Vatandaş bunu alamaz’ dediler. Togg aldığı ön siparişleriyle talep rekoru kırarak bu bühtanlara en güzel cevabı verdi. Türkiye’yi elektrikli araçlarla birlikte şarj ve batarya teknolojilerinde de Avrupa’nın üretim üssü yapmayı hedefleyerek yola koyulduk” dedi.

TOGG İÇİN 36 AY VADEYLE KREDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’nın ardından Manisa’da Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran vatandaşlara seslendi. Yerli ve milli otomobil Togg’la ilgili müjde veren Erdoğan, “Kamu bankalarımız Togg için araç bedelinin yüzde 50’si tutarında 36 ay vadeyle 0.99 oranda kredi kullandıracaklar. Yani 1 puan. Ziraat Bankası böyle bir destek verip, 36 ay vade ile bu krediyi kullandıracak ve Togg satışlarını bu şekilde yapacaklar” dedi. Konuşmasında Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Erdoğan, “Çıkmış bay bay Kemal, Alevilikten bahsediyor. Bizim, ‘mezhep ayrımı’ diye bir derdimiz yok. Bizim ne Alevi dinimiz var, Şia dinimiz var. Bizim tek dinimiz var İslam ve Müslümanlık. Başka bir dinimiz yok. Asırlık ihmal eksikleri 21 yılda tamamlayarak ülkemizi küresel sistemin en üst düzeyine çıkardık” ifadelerini kullandı.