Gündem Erdoğan, sınırın sıfır noktasındaki askerlere seslendi: Duruşunuz milletin huzuru olacaktır

Erdoğan, sınırın sıfır noktasındaki askerlere seslendi: Duruşunuz milletin huzuru olacaktır

19.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cudi’deki üs bölgesinde görevli jandarmalara telefonda hitap ederek “Terörle mücadelemizde sizlerin duruşu inşallah bu milletin huzuru ve refahı olacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun, birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın” dedi.

Erdoğan, sınırın sıfır noktasındaki askerlere seslendi: Duruşunuz milletin huzuru olacaktır

BURAK EMEK, SEKVAN KÜDEN Şırnak DHA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak sınırının sıfır noktasındaki Cudi Dağı Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Özçelik Üs Bölgesi’nde askerleri ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın telefonu aracılığıyla jandanmalara hitap etti. Erdoğan, “Cudi’de, Gabar’da sizler bizim her an iftihar vesilemiz oldunuz. Terörle mücadelemizde sizlerin duruşu inşallah bu milletin huzuru ve refahı olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir dizi ziyarette bulunmak için dün Şırnak’a geldi. Çakırsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’na gelerek askerlerle selamlaşan Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada “Burası, kutsal vatan toprağımızın en özel yerlerinden biridir ve sizler burada görev yapıyorsunuz. Yiğitlerim, hep birlikte bir ant içtik biz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, mücadelemize azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Babalar Günü’nü kutladı

Terörün, son 10 yılda katledilen yolla bitme noktasına geldiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şunları söyledi:

“Bir tarafta semalarımızda kartal gibi süzülen SİHA’larımız, diğer tarafta siz kahramanlarımız. O eli kanlı hainlerin gölgelerini bile takip ediyor, onları gözünüzü kırpmadan etkisiz hale getiriyorsunuz. Bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan, lokmanızı paylaştığınız, kader birliği yaptığınız, canınız kadar sevdiğiniz kardeşlerimiz, kardeşleriniz var. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi, ‘Dünyanın hiçbir ordusunda, yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir.’ Rabbim, vatan uğruna canını feda eyleyen tüm şehitlerimizin makamını ali eylesin. Yiğitlerim, bugün aynı zamanda Babalar Günü. Biliyorum, evlatlarınız burnunuzda tütüyor, hasret çekiyorsunuz. Babalar Gününüz kutlu olsun. Ben de sizler gibi evlatlar yetiştirdiği için annelerinizi ve babalarınızı tebrik ediyorum.”

Haberin Devamı

Erdoğan telefonla görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, daha sonra Irak sınırının sıfır noktasındaki Cudi Dağı Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Özçelik Üs Bölgesi’nde askerlerle bir araya geldi.

Üs bölgesindeki askerlerle bir süre sohbet eden Yerlikaya, telefonda görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Babalar Günü’nü tüm personel adına kutladı.

Yerlikaya’nın telefonundan jandarmalara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cudi’de, Gabar’da sizler bizim her an iftihar vesilemiz oldunuz. Bu vesileyle şahsım ve milletim adına bütün kardeşlerimizi gözlerinden öpüyorum. Terörle mücadelemizde sizlerin duruşu inşallah bu milletin huzuru ve refahı olacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun, birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Yerlikaya’ya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da eşlik etti.