Gündem Erdoğan Sudanlı konuğunu ağırladı

Erdoğan Sudanlı konuğunu ağırladı

14.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah El-Burhan ile görüştü. Erdoğan ayrıca Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Syed Asım Munir’i Beştepe’de kabul etti.

Erdoğan Sudanlı konuğunu ağırladı

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ilk olarak Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı’nı kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hazır bulundu. Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Syed Asım Munir’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti” denildi.  

Haberin Devamı

Açıklama yapılmadı 

Erdoğan daha sonra, ordu ve rakip bir milis grubun Nisan ayından bu yana savaştığı Sudan’ın Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah El-Burhan ile görüştü. Baş başa görüşmenin ardından heyetler arası çalışma yemeği gerçekleştirildi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

‘Sakarya Zaferi’ Mesajı yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Milli mücadelemizin en kritik savaşlarından biri olan, zor şartlara ve kısıtlı imkanlara rağmen milletimizin bağımsızlığına duyduğu aşkla kazanılan Sakarya Zaferi’nin yıl dönümünü tebrik ediyorum. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’i ve tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum.”