Gündem Erdoğan'dan Gazze çağrısı: İsrail derhal bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır

Erdoğan'dan Gazze çağrısı: İsrail derhal bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır

28.10.2023 - 10:10 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gazze'de yaşanan insani krizi derinleştirdiğini belirterek; "İsrail derhâl bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır" dedi.

Erdoğandan Gazze çağrısı: İsrail derhal bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'ye yönelik sürekli artan ve dün gece yoğunlaşan İsrail bombardımanlarının yine kadınları, çocukları, masum sivilleri hedef aldığını, yaşanan insani krizi derinleştirdiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'ye yönelik sürekli artan ve dün gece yoğunlaşan İsrail bombardımanları yine kadınları, çocukları, masum sivilleri hedef almış, yaşanan insani krizi derinleştirmiştir. İsrail derhal bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, paylaşımında, "Tüm kardeşlerimi bugün, bu çağrılarımızı daha güçlü yapacağımız, İsrail zulmü karşısında Filistin halkının yanında olduğumuzu haykıracağımız Büyük Filistin Mitingi'ne, İstanbul Atatürk Havalimanı'na davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.

 

Haberin Devamı

BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ ATATÜRK HAVALİMANI'NDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Büyük Filistin Mitingi, bugün Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mustafa Şen ile AK Parti İl Osman Nuri Kabaktepe de, dün havalimanında hazırlık çalışmalarını inceledi. Mitinge İstanbulluları davet eden Dağ, “Filistin’in yalnız olmadığını göstermek için hep birlikte sesimizi çıkarmaya, yüreğimizi ortaya koymaya davet ediyorum” diye konuştu. 

Erdoğandan Gazze çağrısı: İsrail derhal bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır

BÖLGE LİDERLERİNE DAVET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Filistin Mitingi için savaşın yaşandığı bölgedeki ülkelerin devlet başkanlarına da özel davet gönderdi. Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed bin Selman, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Libya ve Lübnan’a devlet başkanları düzeyinde davet gönderildi.

Mitinge MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcı ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli mesajlar vermesi beklenen mitingte, parti bayrağı ve flama kullanılmayacak.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ SEFERLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, Büyük Filistin Mitingi için Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metro hattı ile Marmaray seyahatleri’nin ücretsiz olacağını, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İZBAN banliyö tren seferlerinin de yine ücretsiz yapılacağını bildirdi.