Gündem ‘Erkek işi’nde bir ilke imza attı

‘Erkek işi’nde bir ilke imza attı

10.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Her Kızımız Bir Yıldız’ Projesi kapsamında 14 yıl önce burs alarak eğitimine devam eden ve ‘erkek işi dayanamaz’ diyenlere inat girdiği kamyon fabrikasında çalışan Mahmiri Karacaer, 35 yıllık fabrikanın ilk kadın birim yöneticisi oldu.

‘Erkek işi’nde bir ilke imza attı

MELTEM GÜNAY İstanbul - Toplumda kadının her alanda hak ettiği güce kavuşması, kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması amacıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Mercedes-Benz işbirliğiyle hayata geçen ‘Her Kızımız Bir Yıldız Projesi’ 17. yılını kutluyor. Proje kapsamında her yıl 200’ü üniversite öğrencisi olmak üzere, bin genç kız burs alarak eğitimine devam ederken, eğitimine bitirenlere istihdam olanakları da sunuluyor. Şu anda şirketin mavi yaka kadın çalışanlarının yüzde 20’sini yıldız kızlar oluşturuyor. Mahmiri Karacaer de o kızlardan biri.

Haberin Devamı

Bursla hayatım değişti

Kazandığı bursun ardından fabrikada çalışmaya başlayan Karacaer, “O yıl Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda başladım. Bana destek olan insanların yüzünü kara çıkarmamak için çok çalıştım. Çalıştığım bölümde önceden kadın eleman olmamasına rağmen çok iyi karşılandım, herkes yardımcı oldu. Bugün bir mesleği olan, ayakları yere sağlam basan biriyim. İsterim ki bütün kızlarımız okusun ve ayaklarının üzerinde sağlam duran bir birey olsunlar. Her şey kendine güvenmekten geçiyor. Bütün kızlara seslenmek istiyorum; savaşın, yapamam demeyin. İlla ki karşınıza zorluklar çıkacak ama biz istedikten sonra yapamayacağımız hiçbir şey yok. Ben ilk işe başladığım zaman etrafımdakiler “erkek işi dayanamaz”, “8 ay çalışır çıkar” dediler. Ama ben 11 yıldır burada çalışıyorum ve 35 yıllık fabrikanın ilk kadın birim yöneticisiyim. İç Süsleme Birim Yöneticiliği yapıyorum.”