Gündem Erzan ve kurye birbirini suçluyor

Erzan ve kurye birbirini suçluyor

30.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fon dolandırıcılığı davasında Bankacı Seçil Ezan’ın yanı sıra Ali Yörük de tutuklu yargılanıyor. Erzan’a kuryelik yaptığı belirlenen Yörük’ün, Erzan adına para toplarken kendisini “Ali Böcügöz” olarak tanıttığı ortaya çıktı.

Erzan ve kurye birbirini suçluyor

FERİT ZENGİN - Erzan, ikinci ifadesinde Yörük ile ilgili “Elden para toplayıcı kurye olarak kullandım. Faizle kendisinden çok fazla para aldım. Kendisinden ‘fon’ adı altında herhangi bir para almadım. Bana zaman zaman para getirir, fakat bu getirdiği paraları faiziyle geri alırdı. Hatta başka tefecilerden de para bulup bana getirirdi. Benden boş senet alıp imzamı da almıştır” demişti.

Haberin Devamı

‘Kendisi için alırdı’

Yörük’ün kendisinden daha önce zorla ipotek de aldığını iddia eden Erzan şunları kaydetmişti: “Paraları teslim alıp içinden kafasına göre belirlediği bedeli kendisi için alırdı. Bana ‘bu parayı tefeciye vereceğim’ şeklinde sözler söylerdi. Örneğin Bülent Çeviker’den teslim aldığımız 2 milyon 200 bin USD parayı Ali Yörük iki çanta şeklinde teslim almıştır. Sonrasında içinden 400 bin USD parayı kendisine aldı.”

Erzan’ın suçlamalarını ifadesinde kabul etmeyen Yörük ise Erzan’dan 5 milyon lira alacağı olduğunu öne sürdü. Ancak Çeviker de ifadesinde “Eşim ve oğlum parayı Ali Böcügöz isimli bir kişiye teslim etti. Bu para karşılığında Erzan’dan bu zamana kadar üç adet belge teslim aldım” dedi.

Haberin Devamı

Yurt dışı ziyaretleri

Çorlu Köşkdere Otomotiv şirketinde satış müdürü olduğu belirlenen Yörük’ün Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan sık sık yurt dışına çıkıp günü birlik veya bir iki günlük kısa ziyaretler yaptığı, hemen her yurt dışına çıkışının ardından modellerini yükselttiği araçlarla yurda döndüğü tespit edildi.