Gündem Erzurum, SMA Tip 1 hastası Eymen için seferber oldu

Erzurum, SMA Tip 1 hastası Eymen için seferber oldu

18.06.2022 - 13:18 | Son Güncellenme:

Erzurum'da Şubat ayında SMA Tip 1 tanısı konulan Muhammet Eymen Kaya'nın tedavisi için destek kampanyaları düzenlendi. Tedavisi için 1.8 milyon dolar gereken Muhammet Eymen'in ailesine destek için SMS kampanyası, konser gibi etkinliklerin yanı sıra kent merkezinde kermes düzenleniyor. Erzurum Şehir Hastanesi'nde 2,5 aydır tedavi gören Muhammet Eymen için Valilik izniyle bankada hesap açılarak bağış kampanyasıyla tedavi masrafları karşılanmaya çalışılıyor.

Erzurum, SMA Tip 1 hastası Eymen için seferber oldu

Erzurum'da yaşayan Özlem-Risalettin Kaya çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan 6 buçuk aylık Muhammet Eymen Kaya'ya Şubat ayında SMA Tip 1 tanısı konuldu.

Haberin Devamı

Erzurum Şehir Hastanesi'ne yatırılan Muhammet Eymen'in tedavisine başlandı. Tedavisi için 1.8 milyon dolar gereken Muhammet Eymen için Erzurum'da kampanyalar düzenleniyor. Valilik onayıyla bir kamu bankasından para bağış hesabı açılırken, vatandaşlar gelir elde etmek için kermes düzenledi. Mini konserlerin yanısıra bazı etkinliklerin de yapıldığı kampanya Muhammet Eymen'in ailesini de mutlu ediyor.

BEBEĞİMİZİN ÇIKMAYAN SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda gönüllü olarak görev alan Aşkın Erkılıç, "Muhammet Eymen Kaya için burada kermes düzenliyoruz. Yiyecek, içecek, ikinci el ve sıfır kıyafetlerimiz mevcut. Bebeğimiz için Erzurum'un desteğini bekliyoruz. Bebeğimizin çıkmayan sesi olmaya çalışıyoruz. Alacakları her ürün Muhammet Eymen'imize nefes olacak. Bankacı arkadaşlarımız var, hakimlerimiz var, ev hanımlarımız var yani bir çok kesimden gönüllülerimiz var. Buradan elde edilen gelir ile bebeğimiz Muhammet Eymen'i yurt dışına, Dubai'deki gen tedavisine göndereceğiz. Kermesimize insanların talebi güzel, yoğun ilgi var. Duyarlı vatandaşlarımız mağaza ve marketlerden kolaylıkla alabilecekleri ürünleri sırf Muhammet Eymen'e destek olmak için bizden satın alıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Erzurum, SMA Tip 1 hastası Eymen için seferber oldu

HER GÜN HASTANEYE GİDİYORLAR

Erzurum Şehir Hastanesi'nde tedavi altında olan çocuklarını her gün ziyaret eden Özlem-Risalettin Kaya çifti, çocuklarının tedavisi için toplanmaya çalışılan paradan gelecek sevindirici haberi bekliyor. Oğlunun 6,5 aylık olduğunu ve yaklaşık 2,5 aydır tedavi gördüğünü söyleyen anne Özlem Kaya, "Erzurum Şehir Hastanesi'nde yoğun bakımda yatıyor. Solunum sıkıntısı çektiği için, solunum desteği alıyor. Muhammet Eymen normal ayı ve gününde, normal doğumla dünyaya geldi. 1,5 aylıkken hareketlerinde bir kısıtlılık hissettim. Reflekslerinin olmadığını fark ettim. Sonra kendi kendime araştırırken, hipotonik çocuklar karşıma çıktı ve sonra da SMA sebep olur diye görünce zaten böyle yüreğime bir şey oturdu, sanki oymuş gibi. Bir şeyden şüpheleniyoruz diyince doktor hemen çocuk nöroloji doktorunu çağırdı. Daha sonra doktor, 'klinik bulgularla evet yüzde 90 benziyor ama gen analizi yapmamız lazım' dedi. Gen analizi yapıldıktan 20 gün sonra öğrendik ki yavrumuz SMA tip 1 kas hastası. Çocuğumuzun tedavisi için 1 milyon 820 bin dolara ihtiyaç var. Valiliğimiz ve belediyemizin verdiği izinle kent meydanında bir kermesimiz var. Erzurum seferber oldu. Erzurum'dan sesimiz yankılanıp bütün her yere ulaşsın inşallah. Herkesten destek almaya başladık. Duyan kayıtsız kalmıyor. Erzurum'da başladı sesimiz ve bu sessiz çığlığımız büyüsün istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

SOLUNUM CİHAZI OLMADAN NEFES ALAMIYOR

Çocuklarını yoğum bakımda 5-10 dakika görebildiklerini ifade eden baba Risalettin Kaya ise şunları söyledi:

"Çocuğumuz Trakeostomi ameliyatı oldu. Çocuğumuz artık solunum cihazı olmadan nefes alamıyor. Bu çocukların kaybedecekleri zamanları yok. Lütfen Muhammet Eymenimizin sesini her tarafa duyuralım. Biz bunu istiyoruz. Çünkü duyan insanlarımız buna kayıtsız kalmayacak. Buna inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Bu arada Muhammet Eymenimiz için SMS ile de bağışlarımız var. Eymen yazıp 2506'ya gönderdiğinizde Muhammet Eymenimiz'e 25 TL değerinde bağışta bulunmuş oluyorsunuz. Bu çocuklar gün geçtikçe nefes alamıyorlar. Biz Muhammet Eymen'i 1 buçuk aylıkken fark ettiğimizde Muhammet Eymenimiz'in hiçbir şeyi yoktu. Normal sağlıklı bir çocuk gibiydi ama SMA hastalığı ne yazık ki çok hızlı ilerliyor. Bunun için bizler çocuğumuzu kaybetmeden, bu çocuğumuzu tedaviye gönderebilmemiz için bizim herkese ihtiyacımız var."