Gündem Eş, dost, akraba uyarısı: Bu işlere girmeyin

Eş, dost, akraba uyarısı: Bu işlere girmeyin

22.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özel, il ve ilçe başkanlarına, birinci ve ikinci derecede yakınları için belediyeler-den iş ya da benzeri bir talepte bulunmamalarını söyledi. Özel, her düzeyde partiye katılmak iste-yenler olduğunu ancak bunu zamana yayacaklarını ifade etti.

Eş, dost, akraba uyarısı: Bu işlere girmeyin

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda bir araya geldiği il başkanlarına hem uyarılarda hem tavsiyelerde bulundu. İl başkanlarından yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarını isteyen Özel’in, şu mesajları verdiği öğrenildi:

Haberin Devamı

“Ayaklarımız yere basacak. Halk bize bir kredi verdi. Halkın içinde siyaset yapmaya devam edeceğiz. Seçim bitti, sevinmeyi bırakın. 2028 için hemen yarın çalışmaya başlayın. Şımarmayın. Kibre kapılmayın. Bu seçim başarısını abartmayın. Bu krediyi iyi kullanın. Üyelerinizi artırın. Üyelerinizin eğitimini, niteliğini artırın. İktidar olmaya hazırlanın.”

CHP’de belediye başkanlarının ardından il başkanlarına da karne verilecek. İl başkanlarının performansı ölçülecek. Özel’in il başkanlarına, “Ben hepinizden yarın seçim olacakmış gibi çalışmanızı istiyorum. Performans sorunu yaşayan olursa onları uyarırım. Altı ayda bir herkesi izleyeceğim. Altı ayda bir her ilin performansını değerlendireceğiz. Raporlarınızı sizinle konuşacağız” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Eş, dost, akraba atamaları konusunda uyarıda bulunan Özel’in, “Bu işlere girmeyin. Liyakati önemseyin” dediği öğrenildi. Özel’in il ve ilçe başkanlarının birinci ve ikinci derecede yakınları için belediyelerden iş veya farklı bir talebin olmasını istemediğinin altını çizdiği ifade edildi.

Çakarlı konvoy uyarısı

Özel, israftan, lüksten, şatafattan, gösterişten uzak durulmasını isterken, “Dönem ayağa garanti pas dönemi. Tribünlere şov yapma dönemi değil” dedi.  Örgütünden ve başkanlardan “ulaşabilir” olmalarını isteyen Özel, “Ne abartılı bir araba ne makam odası ne abartılı davetler. Mütevazı olun, ulaşılabilir olun” dedi. Özel, çakarlı kalabalık konvoylar konusunda da uyarıda bulundu.

CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de, belediye başkanları, milletvekilleri ve örgüt arasındaki olası çatışma risklerini minimize edilmesiyle ilgili birtakım mekanizmaların hayata geçeceği bilgisini verdi.

İstifa edip aday olanlara kapı kapalı

Edinilen bilgiye göre Özel, partiden istifa edip başka bir partiden ya da bağımsız olarak aday olanların seçimi kazanmış olsa bile partiye alınmayacağının altını çizdi. Yerel seçimde partinin aleyhinde çalıştığı tespit edilenlere ilişkin örgütlere gelen ihbarlar da Genel Merkez’e iletilecek. Özel’in il başkanlarına, “Sizi zor durumda bırakmamak için yetkiyi Genel Merkez’e aldık. Bütün ihbarlar Genel Merkez’e yapılacak. Ciddi olanları size göndereceğiz” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Her düzeyde katılım talebi

Özel’in, her düzeyde partiye katılmak isteyen çok kişi olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; Özel, katılımları zamana yayarak değerlendireceklerini söyledi: “Bir partinin iç işlerine müdahale ediyormuşuz ya da altını boşaltıyormuşuz gibi anlaşılmasını istemiyoruz. Yanlış anlaşılmalara meydan vermeyeceğiz. Uygun olanları alacağız. Her düzeyde belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve milletvekili düzeyinde katılmak isteyenler var.”