Gündem Esenyurt'taki tekel bayisinde vahşetin sebebi ortaya çıkmıştı! İstanbul Valiliği’nden yeni açıklama

Esenyurt'taki tekel bayisinde vahşetin sebebi ortaya çıkmıştı! İstanbul Valiliği’nden yeni açıklama

30.07.2023 - 10:15 | Son Güncellenme:

Esenyurt'ta iki kişinin öldüğü tekel bayisindeki silahlı saldırının yeni detayları ortaya çıktı. Saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheli Murat Özer ise adliyeye sevk edildi. Öte yandan İstanbul Valiliği konuya ilişkin yeni açıklama geldi.

Olay, dün 00.15 sıralarında Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki tekel bayiinde meydana geldi. İş yerine gelen 4 kişi içeride bulunan 3 kişiye adeta kurşun yağdırdı. Saldırıda 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ile 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen hayatını kaybederken 21 yaşındaki Yusuf Erzen ise yaralandı. Saldırganlar geldikleri ciple olay yerinden kaçtı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen, Erzen ve Bayındır kurtarılamadı. Saldırı anları ise iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.  Polis ekiplerin çalışması sonucu kimlikleri tespit edilen 4 şüpheliden Murat Özer, dün Esenyurt'ta yakalanıp gözaltına alındı. 

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

Öte yandan Esenyurt İlçe Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheli Özer, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında kimlikleri tespit edilen diğer şüpheliler A.Ö, T.Ö ve S.Ö'nün yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Esenyurttaki tekel bayisinde vahşetin sebebi ortaya çıkmıştı İstanbul Valiliği’nden yeni açıklama

ARALARINDA HUSUMET VARDI

Öte yandan ölen Yunus Emre Erzen'in ağabeyi Mermet Erzen'in geçtiğimiz aylarda saldırganlardan birini silahla yaraladığı ve cezaevinde olduğu öğrenildi. Şüphelilerle iş yeri sahipleri arasında bu nedenle husumet bulunduğu, saldırıda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen'in babası Cantürk Erzen'in ise sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım üzerine şüphelilerin iş yerine gelerek Yunus Emre Erzen'e babası Cantürk Erzen'i sordukları ve çıkan tartışmanın ardından saldırının gerçekleştiği belirtildi.

Haberin Devamı

Esenyurttaki tekel bayisinde vahşetin sebebi ortaya çıkmıştı İstanbul Valiliği’nden yeni açıklama

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN KONUYLA İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Valilik, "Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde 28.07.2023 tarihinde saat 23.30 sıralarında silahlı kavga ihbarı üzerine ivedilikle olay yerine ivedilikle güvenlik görevlileri sevk edilmiştir.

Konuyla ilgili olarak başlatılan incelemelerde; İşyerine gelen (M.O), (A.O), (I.O) ve (S.O) isimli şüphelilerin, o sırada işyerinde bulunan (Y.E.E), (B.B) ve (Y.E) adlı şahısları silahla ateş açarak yaraladıkları ve bir araç ile olay yerinden uzaklaştıkları tespit edilmiştir. 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan (Y E.E) ve (B.B) isimli şahıslar, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişler, tedavisi devam eden yaralı (Y.E)' nin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı anlaşılmıştır.

Haberin Devamı

Görevlilerimizin çalışmaları kapsamında kimlikleri tespit edilen şüpheli şahıslardan (M.Ö) 29.07.2023 tarihinde Esenyurt ilçesinde yakalanmıştır.

Ayrıca, şüphelinin olay sırasında yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı, tespit edilmiştir. İşyerinde yapılan aramalarda, 1 adet pompalı tüfek, 2 adet tabanca, 50 adet fişek ele geçirilmiştir. Yakalanan şüpheli (M.O) hakkında başlatılan adli işlemler ile firari durumdaki (A.O), (I.O) ve (S.O) adli şüphelilerin yakalanmalarına yönelik çalışmalar, aralıksız deval etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

EGM'DEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden olaya ilişkin yapılan açıklamada, “İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki bir iş yerinde, dün saat 23.30 sıralarında meydana gelen ve ateşli silah kullanılan olayda, maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Taraflar arasındaki husumet nedeniyle gerçekleştiği değerlendirilen olayın aydınlatılması ve faillerin yakalanması için sürdürülen çalışmalarda şüphelilerden M.Ö. (hakkında 3 adet suç kaydı var) yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olaya karışan 3 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Görüntülerde, 3 kişi iş yerinde konuşurken, 4 kişi içeri giriyor. Yeşil tişörtlü biri ile iş yeri çalışanı arasında tartışma çıkıyor. Saldırganlardan birinin 'Babanı çağır konuşalım' dediği duyulurken, iş yeri çalışanını, "Şimdi böyle niye geldiniz bana bir söyleyin" diye yanıt veriyor.

Beyaz gömlekli saldırgan ise, "Baban bir şey paylaşmış, çağır konuşalım" diyor. Kasada duran çalışan, "Babam ne paylaşmış söyleyin" diye yanıt verdikten sonra, saldırganlardan birinin "Sen bilmiyor musun?" dediği duyuluyor. Tartışma esnasında yeşil tişörtlü saldırganın iş yeri çalışanının omzunu sıkmasının ardından, iş yeri çalışanı ile yeşil tişörtlü saldırgan arasında arbede çıkıyor. Arbede sırasında iş yeri çalışanı kasada bulunan silahı alarak, yeşil tişörtlü saldırganın ayaklarına ateş ediyor.

Haberin Devamı

Esenyurttaki tekel bayisinde vahşetin sebebi ortaya çıkmıştı İstanbul Valiliği’nden yeni açıklama

O sırada saldırganlar şişelerle kasada bulunan kişiye saldırıyor. Beyaz gömlekli saldırgan üzerinde bulunan silahı çıkararak önce iş yeri çalışanına defalarca ateş ediyor. Ardından da işyerinde bulunan iki kişiye daha ateş ediyor.

ARKADAŞINI ZİYARETE GİTTİ

Saldırıda hayatını kaybeden Batuhan Bayındır’ın Yusuf Erzen’in arkadaşı olduğu, aynı mahallede yaşadıkları ve arkadaşını ziyaret için tekel bayiine geldiği öğrenildi.

BİRİSİ DAHA YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada " Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesinde meydana gelen olayın şüphelilerinden biri daha (S.Ö.) yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonrası olayın şüphelilerinden M.Ö’den sonra S.Ö.’de yakalandı. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.