Gündem ‘Eşi görülmemiş bir ihanet’

‘Eşi görülmemiş bir ihanet’

16.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği’nde düzenlenen anma etkinliğine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Yerlikaya şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

‘Eşi görülmemiş bir ihanet’

ANKARA Milliyet - Bakan Yerlikaya ve beraberindekiler daha sonra, Polis Şehitliği’ne geçti. Şehit yakınlarıyla görüşen Yerlikaya, şehit polislerin kabrine karanfil bıraktı.

Haberin Devamı

Bakan Yerlikaya ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen anma törenine katıldı. Burada konuşan Yerlikaya, 15 Temmuz darbe girişiminin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir ihanet olduğunu belirterek “Hiçbir kutsalı, hiçbir değeri, ahlakı olmayan o hainler, ekmeğini yedikleri milletine ihanet ettiler. Milletimiz bunlara boyun eğmedi. Türkiye’mizin en uzun ve en karanlık gecesinde; kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, topyekün Türk Milleti vatanına canlı kalkan oldu” dedi.

Yerlikaya, daha sonra darbe girişimi gecesi bombalanan Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığı’nda düzenlenen anma programına katıldı. Yerlilaya, burada yaptığı konuşmada “FETÖ’cüler, o hainler yaptıklarının bedelini ödüyorlar ve misliyle ödemeye devam edecek. Devletimiz bütün kurumlarıyla firarda olanların da ensesinde. Hiçbiriniz kaçacak delik bulamayacaksınız” ifadelerini kullandı.