Gündem Eşkıya vahşeti Türkiye’yi sarstı

Eşkıya vahşeti Türkiye’yi sarstı

31.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Esenyurt’ta tekel bayisinde yaşanan vahşete tepkiler çığ gibi. 2 kişiyi canice kurşunlayarak öldüren saldırganlardan 1’i yakalanırken, 3’ü ise aranıyor. Olayın, borç kavgası ve küfürlü WhatsApp paylaşımı nedeniyle yaşandığı iddia edildi.

FERİT ZENGİN/HABER MERKEZİ- İstanbul Esenyurt’ta 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir tekel bayisine yapılan kanlı baskın tüm ülkeyi derinden sarstı. Yaşanan vahşete tepki yağarken, olayın firari 4 failinden 1’i yakalandı.

Haberin Devamı

Malatyalı Erzen Ailesi ile Ağrılı Özer Ailesi arasında bir süredir husumet bulunuyordu. İddiaya göre Erzen Ailesi’nin en büyük oğlu Mehmet Erzen 1.5 ay önce Özer Ailesi’nin bir akrabasıyla 600 bin TL’lik borç yüzünden tartıştı. Mehmet Erzen, alacaklı olduğu kişiyi bacağından vurdu. Mehmet Erzen tutuklanırken Erzen Ailesi, husumetin sona ermesi için Özer Ailesi’ne 1 milyon 500 bin lira “kan parası” ödemeyi kabul etti. Ancak paranın bir kısmı ödenmedi. Özer Ailesi, kalan alacağı için icra takibi başlattı.

‘Sıkıyorsa gelin alın’

Erzen Ailesi’nin babası Cantürk Erzen, önceki gün WhatsApp’taki durum kısmında, icra takibi nedeniyle küfürlü bir paylaşımda bulundu ve Özer Ailesi’ne yönelik “Sıkıyorsa gelip kendiniz alın” diye yazdı. Bunun üzerine Tarık Özer, önceki gün saat 00.15 sıralarında oğlu Azat Özer, yeğeni Servet Özer ve ağabeyi Murat Özer (Samet olarak da biliniyor) ile birlikte lüks bir ciple Erzenler’e ait tekel bayisine geldi. Bu sırada tekel bayisinde Cantürk Erzen’in oğulları Yunus Emre Erzen (24), Yusuf Erzen (21) ve arkadaşları Batuhan Bayındır (20) bulunuyordu. Tezgahın arkasına geçen belinde silah bulunan Murat Özer, elini Yunus Emre Erzen’in omzuna koyarak “Babanı çağır konuşalım” dedi.

Haberin Devamı

Dehşet saçtılar

Yanlarına gelen silahlı Tarık Özer de “Baban bir şey paylaşmış, çağır konuşalım” diye Yunus Emre Erzen’e bağırdı. Yaşanan tartışma ve boğuşma sırasında Murat Özer, tezgahtan aldığı içki şişesiyle Yunus Emre Erzen’in başına vurdu. Bunun üzerine Yunus Emre Erzen çekmeceden aldığı tabancayla Murat Özer’in ayaklarına doğru ateş etti. Bu sırada Azat Özer ise Yunus Emre Erzen’in üstüne doğru hamle yaptı. Silah sesi üzerine Tarık Özer de silahını çekerek Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır’ı vurdu. Vurulan gençler yere yığılırken, saldırganlar tekel bayisinden çıkarken de dükkanın içine doğru ateş etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Eşkıya vahşeti Türkiye’yi sarstı

Arkadaşını ziyarete gitmişti

Saldırıda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen ile Batuhan Bayındır’ın arkadaş oldukları öğrenildi. Aynı mahallede yaşayan Bayındır’ın, Erzen’i ziyaret için tekel bayisine geldiği belirtildi.

Eşkıya vahşeti Türkiye’yi sarstı

Dört şüpheliden Murat Özer dün Esenyurt’ta yakalandı. Saldırıyı gerçekleştiren ve polisin aradığı 3 kişiden biri Tarık Özer’in lüks otomobillerle çektirdiği fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.

Her yerde aranıyorlar 

Polis ekipleri, olay yerinde 12 kovan bulurken, tekel bayisinde ise 1 pompalı tüfek, 2 tabanca ve 50 mermi ele geçirildi. Çalışma sonucu kimlikleri tespit edilen 4 şüpheliden Murat Özer dün Esenyurt’ta yakalandı. Murat Özer emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, firari diğer 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik polisin çalışmaları devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) yapılan açıklamada “Taraflar arasındaki husumet nedeniyle gerçekleştiği değerlendirilen olayın aydınlatılması ve faillerin yakalanması için sürdürülen çalışmalarda şüphelilerden M.Ö. (hakkında 3 adet suç kaydı var) yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olaya karışan 3 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı

Eşkıya vahşeti Türkiye’yi sarstı

2 bin polisle denetim

Esenyurt’ta dün Özel Harekât, Narkotik Suçlarla Mücadele, Önleyici Hizmetler, Çevik Kuvvet ve Güven Timleri Şube müdürlüklerinden toplam 2 bin 112 polisin katılımıyla helikopter destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada araçlar didik didik arandı, polis ekipleri Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı.